Artikel top billede

Atea kan vinde SKI-udbud - også når de taber

Forhandlergiganten Atea kan få flere lodder i skålen, når kommuner og regioner de næste to år køber computere ind via SKI.

Kommuner og regioner, der vil købe ind gennem den seneste SKI-aftale for standardcomputere (02.02) kan i de næste to år komme i den besynderlige situation at skulle vælge mellem hele tre tilbud fra den samme leverandør - Atea.

Den paradoksale situation er opstået, efter at SKI har tildelt Atea, Lenovo og Dell retten til at byde på de ordrer, hvor de offentlige kunder vælger at benytte den pågældende indkøbsaftale.

Lenovo og Dell vil dog efter eget udsagn lade fremtidige ordrer blive leveret gennem forhandlere, og hos begge producenter står netop Atea på listen over de partnere, som man lader byde på SKI-ordrer.

"Rent teknisk er der ikke noget til hinder for, at vi byder ind på en ordre og lader Atea stå for selve leverancen," siger Lenovos administrerende direktør Peter Juul Jørgensen til CRN.

Samme melding kommer fra Dell, hvor salgsdirektør for offentlige kunder, Adam Vieth, fortæller, at Atea sammen med Dustin, KMD og Comm/2 oven i købet er udvalgt som strategisk partner for salg til offentlige kunder.

Udover varerne fra Lenovo og Dell kan Atea også selv byde ind med produkter fra HP, som ifølge CRNs oplysninger er den producent, som Ateas bygger sin egen selvstændige SKI-status på.

Det åbner mulighed for at Atea de næste tre år kan kaste hele tre lodder i skålen, når kommuner og andre offentlige institutioner skal vælge pc-leverandør

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Atea.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere