Artikel top billede

Danske web-butikker er Nordens langsomste

Tunge sider og lang ventetid.

Danske netbrugere må vente længe, når de besøger webshops, netbanker og nyhedssites.

Det viser en analyse foretaget af Compuware for Politiken.

Sammenlignet med andre nordiske lande må de danske webbutikkers kunder ruste sig med meget mere tålmodighed.

"De danske e-handels-butikker er 40 procent langsommere end de finske, og det går ud over deres omsætning. Kunderne vil have hurtigere og hurtigere hjemmesider," siger Mark Gunn, europæisk marketingdirektør i Compuware, til Politiken.

Compuware har sammenlignet en række danske medie-sider, webshops og netbanker med deres nordiske konkurrenter, og konklusionen er klar: de danske sider er de langsomste i Norden.

I gennemsnit tager det ifølge Compuware-undersøgelsen 3,8 sekunder at downloade informationer fra en gennemsnitlig dansk hjemmeside. Det er 20 procent langsommere end det svenske gennemsnit.

"3 sekunder kan føles som 30 sekunder på nettet, og derfor må vi bare sige, at det her skal vi gøre bedre," siger Annette Falberg, administrerende direktør i FDIH, til Politiken.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere