Artikel top billede

Eplehuset dropper midnatslancering af iPad3: Frygter at skuffe kernekunder

Mens Elgiganten holder midnatsåbent i seks varehuse når Ipad3 frigives på det danske marked, venter de dedikerede Apple-kæder Humac og Epplehuset med at åbne for salget til fredag morgen.

Mens Elgiganten har valgt at lade de ansatte gå på arbejde natten til fredag i seks af deres store varehuse til en midnatspremiere på iPad3, tackler Apple-kæderne Humac og Eplehuset Apples seneste produktlancering langt mere neddæmpet - nærmest anonymt.

Men det er der en grund til. For mens Elgiganten er sikret pæne partier af iPad3, er det langt mere usikkert, om de dedikerede Apple-forhandlere har tilstrækkeligt med varer til iPad-hungrende kunder.

Da CRN taler med Eplehusets danske country manager Thomas Ahlers ville han ikke fortælle, hvor mange iPad3 Eplehuset vil være i stand til at sælge i deres butikker fredag morgen.

"En ting er sikkert. Der vil ikke være nok til alle," Som han siger til CRN.

Og netop her rammer vi hovedet på sømmet og kommer til en af de altovervejende årsager til, at Eplehuset ikke har valgt at holde midnatsåben.

"Det er jo supersvært at holde midnatsåbent, når man ikke med sikkerhed  ved, hvor man iPads man får. Det vil jo ikke være godt, hvis vi kun havde tre iPads at sælge. Blandt andet derfor tror vi det er en bedre løsning at fejre lanceringen af iPad3 ved at holde tidligt morgenåbent fredag, hvor vores butikker åbner klokken otte," siger Thomas Ahalers.

Han uddyber det dilemma, som Eplehuset kunne komme i, hvis man havde valgt at holde midnatsåben.

"Det er i det hele taget svært at lave en løsning, hvor vi både kan tilgodese løssalget i butikkerne og så de kunder, der kommer ind for at blive skrevet op på en venteliste," siger han og fortsætter:

"Men nu har vi prøvet et par lanceringer, og vi er blevet bedre til at håndtere den problematik," siger han.

For Thomas Ahlers og Eplehuset, der har lagt næsten alle deres æg i Apples kurv, handler det nemlig også om, at tilgodese kernekunderne og ikke få badwill på kø-koks ved midnatslancering.

"De kunder, der møder op til en midnatsforestilling, er måske ikke dem, vi gerne vil have fat i," konstaterer han.

Også Apple-kæden Humac har valgt den tidlige morgenåbning som deres måde at håndtere den kommende iPad-dag.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er de cyberkriminelle allerede trængt ind – uden at du har opdaget det?
Optimér din sikkerhed ved at kombinere indsatsen for at holde IT-kriminelle ude med en konstant antagelse om, at de muligvis allerede er trængt ind på dit netværk.