Artikel top billede

Fra venstre direktør Tommy Ahlers og de tre medstiftere af Podio: Jon Froda, Anders Pollas og Kasper Hulthin.

Podio: Derfor sagde vi ja til Citrix

Podios mange entusiastiske brugere skal ikke frygte for tjenestens fremtid under nye ejere, lover stifterne.

For tre år siden var der ingen, der havde hørt om danske Podio. Det er der nu.

For tre år siden var der ingen, der havde hørt om Podio, fordi
Podio slet ikke hed Podio. Firmaet, der i går blev solgt for et
hemmeligt millionbeløb, levede dengang selv en halvhemmelig tilværelse under
projektnavnet Hoist.

På tre år har Podio skiftet navn, udvidet medarbejderstaben til 13 forskellige nationaliteter, skiftet kælderrum ud med fashionabel adresse, etableret sig i USA, vundet priser og fået millioner i venturekapital.

Men selv om ejerskabet nu ligger i hænderne på Citrix, og Podio bliver en del af et multinationalt foretagende, så skal der ikke ændres ved det Podio, som 40.000 firmaer og organisationer er begyndt at holde af.

"Dengang i kælderen havde vi en stor blå plakat på væggen, hvor der stod "We give back the
power to manage work - to the people who do the job". Den målsætning havde vi på plads, længe før vi havde så meget som en prototype. Og den mission har vi holdt os fuldstændigt stringent til, og det er den mission, vi vil arbejde videre med," siger Jon Froda, en af tre medstiftere.

Vi er ikke blevet opslugt

Det er ikke unormalt, at opkøbte firmaer mister deres evne til at innovere efter købet, eller at de helt ophører med at eksisterer og i stedet suges ind i de nye ejeres eksisterende planer. Dansk/svenske Polar Rose forsvandt efter opkøbet af Apple, og Picnik er så småt ved at lukke sin egen butik ned med Google som ny ejer.

Men det skal man ikke frygte vil ske for Podio.

Det er med velberåd hu, at Podio har givet håndslag på et salg.

"Citrix har en vision for fremtidens arbejdsplatform, og de har set, at det er den, vi allerede har bygget. Deres vision handler også meget om at empower endusers - altså ikke nødvendigvis programmører - til at kunne bygge deres egne apps. Det er det, de har set hos os. Så deres motivation for at købe os er at føre Podio videre, hvilket de i øvrigt har tradition for at gøre ved andre opkøb," siger Jon Froda.

Firmaet Sharefile er et af Citrix seneste opkøb, der også føres videre.

"Man kan også sige det på den måde, at Podio egentlig ikke har været til salg. Det, der gjorde Citrix' henvendelse interessant for os, var, at de selv meget tidligt har været ude og tage stilling til, at fremtidens arbejdsplads kommer til at være cloudbased og meget enduser-orienteret. Du kender sikkert Sharefile og GoToMeeting. Det er nogle tjenester, som ikke har nogen mellemmænd. De har ikke nogen reseller-agenter. Det er SaaS direkte til de forbrugere, der skal bruge produktet," siger Jon Froda.

Det falder godt i spænd med Podios platform-strategi. Han føler også, at selve Citrix' online-division, som bliver den nye hjemmebane, kulturmæssigt passer godt til Podio, fordi online-divisionen har en høj grad af iværksætteri, og alle produkter er født i skyen - ikke udsprunget af email og pc-æraen.

"Det her opkøb er hverken en talent- eller tech-acquisition. De køber hele vores team og alt vores teknologi. De køber os ikke for at proppe teknologien ind i andre produkter. De køber os for at investere i Podio. I vores markedsstrategi, vores produkt og vores brand".

Podios hovedkvarter forbliver pt. i København.

Men når det er sagt, er det så alligevel ikke trist som iværksætter at sælge nu, hvor hele verden var begyndt at få øje på Jer?

"Absolut ikke. I den her situation er vi meget tilfredse med det. Jeg kunne personligt godt forestille mig andre scenarier, hvor jeg ikke havde været tilfreds. Men vi er blevet opsøgt af nogle mennesker, der vil det samme, som vi vil, og vi har hele organisation med videre til at arbejde videre mod at lave fremtidens arbejdsplads. Det kan jeg ikke se noget trist i."

Beløbet en hemmelighed

Podio har i øjeblikket en gratisudgave. Den er der ikke pt. planer om at pille ved, siger Jon Froda. Mange af Citrix' produkter koster ellers penge efter en prøveperiode.

Andre finansielle oplysninger har det ikke været muligt at få fingre i.

Froda startede Podio med Kasper Hulthin og Anders Pollas. Serie-iværksætter Thomas Madsen-Mygdal var tidlig investor og nu bestyrelsesformand. Tommy Ahlers (Zyb) er siden kommet til for at sidde ved rorpinden.
Ingen af dem må fortælle, hvad børneopsparingen er steget med efter gårdsdagens salg. Så vi må pt. nøjes med gætterier.
Ifølge Berlingske-blogger Dorte Toft er rygtet, at Citrix har betalt et trecifret millionbeløb. Det er meget sandsynligt.
Da Tommy Ahlers i sin tid solgte Zyb, indbragte det cirka 250 millioner kroner. Uden at kunne sammenligne de to produkter, så har Podio en stærkere forretningsmodel og udsigt til lidt længere levetid end Zyb, der allerede er lukket ned.

Med til historien hører, at Facebook i denne uge har købet fototjenesten Instagram for en milliard dollars, hvilket mange har fået til at tolke som, at der igen er penge og luft i it-boblen. Mon ikke også det har smittet af på Podio?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Overvåg kritiske industrielle systemer og beskyt dem mod angreb
Industrial Control Systems (ICS) udgør hjertet i alle forsynings- og produktionsvirksomheder og kan være overraskende sårbare overfor cyberangreb. Dette whitepaper giver et godt overblik over problematikker og muligheder for at sikre jeres systemer.