Artikel top billede

Fujitsu overvejer retailmarkedet

Globalt har Fujitsu øjnene på retailmarkedet, men der er endnu ingen konkrete planer i Danmark.

Consumerization har gjort, at grænserne mellem B2B- og retailprodukter ikke længere er så skarpe, og det har gjort, at traditionelle B2B-producenter som Fujitsu nu kigger nærmere for markedet for private forbrugere.

"Fujitsu globalt ser rigtig meget på consumermarkedet i øjeblikket i forbindelse med consumerization, fordi flere og flere virksomheder lader medarbejderne selv købe pc'er. Der ser man en helt ny trend, der begynder at drive en ændring i salget og hvilke kanaler, produktet bliver købt i. Og det er vi godt klar over som virksomhed," siger salgsdirektør i Fujitsu Danmark Peter Koch.

I Norge har producenten allerede fået foden inden for på retailmarkedet. Fujitsu Norge har lavet en salgsaftale med Coop, der sælger Fujitsus Lifebook AH531.

Men et tilsvarende skridt skal vi ikke forvente i Danmark på nuværende tidspunkt.

"De maskiner, som nordmændene nu sælger via Coop er rent faktisk B2B-maskiner. Vi har dem i øjeblikket på et prispunkt, hvor nogle retailere godt vil sælge dem, men det er rent faktisk business-maskiner," siger Peter Koch.

Men i Danmark kan man faktisk godt som privatperson få fingrene i en Fujitsu-pc. Computercity er nemlig en af de forhandlere, der til tider har Fujitsu-produkter.

"Løbende har vi noget salg til Computercity, hvor man altså kan købe vores produkter. Men det er B2B-maskiner, så det er gerne små erhvervsdrivende, der skal have en business-maskine, men som synes, det er rart at handle et sted, hvor man kan se produkterne," fortæller Peter Koch.

Selvom der i Danmark ikke er nogen konkrete planer om at indtage retailmarkedet, så fortæller Peter Koch, at flere og flere produkter har en højere grad af standardisering og dermed breder sig på tværs af kanalerne.

Ultrabooks og tablets er eksempler på produkter, der passer i begge kundesegmenter, og de vil derfor med stor sandsynlighed blive solgt på retailmarkedet såvel som på B2B-markedet.

"Vi kigger på mobiltelefoner, nye tablets, pc'er og klientprodukter med mulighed for også at afsætte dem gennem retailkanaler. Men der foreligger ingen håndfaste planer pt.," siger Peter Koch.

Fujitsu lancerer i juni en Android-tablet, Stylistic M532. Men Peter Koch vil på nuværende tidspunkt ikke udtale sig om, hvilke kanaler tablet'en bliver sat til salg i.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
Vigtig opdatering på vej til Windows: Får omsider din HDR-skærm til at funkle
Microsofts Windows 10-styresystem vil i fremtiden kunne arbejde bedre med de flotte farver og den høje kontrast, som HDR-skærme tilbyder.
Computerworld
Apple pumper milliarder ind i optisk laser-selskab - rygterne tager til om nye planer
Apple smider nu 2,5 millarder kroner efter Apple-partneren II-VI der fremstiller optiske lasere. Og det kunne sætte skub i en VR-udvikling.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan: Ryd forhindringerne af vejen på cloudrejsen
IBM Cloud gør det lettere at lægge kritiske applikationer i skyen eller på en hybrid platform samt bevare kontrol og ejerskab – med fuld understøttelse af SAP og VMware.