Artikel top billede

Samtidig med at 2ig-direktør Christian Poulsen kan se frem til nye forretningsmuligheder i det fusionerede 2ig/Comm/2, har han også frigjort sig fra DCCs medejerskab.

DCC er taberen efter fusionen af 2ig og Comm/2

Da 2ig-direktør Christian Poulsen valgte at søge andre græsgange ved fusionen med Comm/2 blev storaktionæren DCC skrevet ud af ligningen. Læs her hvorfor.

Efter fusionen mellem det to nordsjællandske it-forhandlere 2ig og Comm/2 står den østjyske brokerdistributør Dansk Computer Center (DCC) tilbage som spillets taber.

Samtidig med fusionen er de to ejere af DCC, investoren Johannes Frederik Bach og DCC-direktør Kent Hesselund Jeppesen, nemlig købt ud af 2igs ejerkreds, hvor de med godt 60 procent af aktierne hidtil har haft bestemmende indflydelse.

En af årsagerne til, at DCC blev skrevet ud af fusionen af 2ig og Comm/2 skal findes tilbage til oktober i fjor, hvor DCC-ejerne skød penge i den nystiftede forhandler Edgemo, som blev lanceret med en forretningsprofil, der langt hen ad vejen lignede 2ig.

DCC's træk skabte angiveligt stor frustration hos både ledelse og medarbejdere hos 2ig over at DCC på den måde pludselig spillede på to heste. Heller ikke det kunstneriske indtryk fik pæne karakterer, fordi DCC angiveligt undlod at orientere 2igs ledelse forud for dannelsen af Edgemo. Siden da har der ifølge flere kilder været kold luft mellem DCC og 2ig.

"Christian har været pissesur," som en kilde udtrykker det med henvisning til 2igs direktør Christian Poulsen.

I løsningshuset Klestrup Partners, som delvis ejes af 2ig, siger direktør Jeppe Andersen, at fusionen mellem 2ig og Comm/2 ikke kommet som den store overraskelse.

"Man har ventet på, at et eller andet skulle ske siden DCC skabte Edgemo i sidste år. De er jo en direkte konkurrent til os og 2ig, og der er ingen tvivl om, at det har skabt et køligt forhold mellem 2ig og DCC. Der har ikke været den samme familiefornemmelse siden da," siger Jeppe Andersen, som videre fortæller, at han allerede før nytår diskuterede med Christian Poulsen, hvordan man kunne få løst op på situationen.

"Men siden da har jeg været bevidst ligeglad. Det er jo ikke min opgave at skabe den ro. I stedet har jeg fokuseret på vores egen forretning," siger Jeppe Andersen.

Ifølge CRN's oplysninger har 2ig-direktør Christian Poulsen oven i købet betalt en overkommelig pris for at slippe ud af DCC's kløer. En kilde fortæller, at prisen for DCC's ejerandel af 2ig angiveligt ligger på omkring 20 millioner kroner. Det vurderes som en meget lav pris set i forhold til, at 2ig de senere år har præsteret mere end pæne resultater med overskud i de seneste fire regnskaber på mellem syv og otte millioner kroner før skat.

I den nyfusionerede forhandler er det nu Christian Poulsen, der sammen med Comm/2-direktørerne Stig Juul Petersen og Jimmy Amden Hansen står som de eneste ejere. Det har ikke været muligt at få en uddybende kommentar fra nogle af de tre.

Heller ikke DCC-direktør Kent Hessellund Jeppesen ønsker at udtale sig om baggrunden for, at DCC har opgivet sit ejerskab i 2ig.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Empower your SAP

In this inspiring webinar you can get more information on how you can accelerate your cloud transformation and migration to SAP S/4HANA. We will present typical challenges of migrating to the cloud and transforming your SAP environments, while giving you insights on how to tackle the obstacles, including how T-Systems can help define and accelerate a digital roadmap for your SAP journey.

26. maj 2021 | Læs mere


Premium
Deloitte køber dansk SAP-specialist: "Opkøbet manifesterer vores ambitioner om at stå stærkt på SAP-agendaen"
Konsulentvirksomheden Deloitte køber den danske SAP-virksomhed Syncronic. Opkøbet er en del af en større strategi for Deloitte om at sætte sig massivt på det nordiske SAP-marked.
Computerworld
Bombe under Amazon og Wish-shopping: Millioner af danskere risikerer ekstra gebyr
Nye toldregler fjerner snart bagatelgrænse for handel udenfor EU – en skærpelse, der gør at over tre millioner danske nethandlende kan se frem til en ekstraregning.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Overvåg kritiske industrielle systemer og beskyt dem mod angreb
Industrial Control Systems (ICS) udgør hjertet i alle forsynings- og produktionsvirksomheder og kan være overraskende sårbare overfor cyberangreb. Dette whitepaper giver et godt overblik over problematikker og muligheder for at sikre jeres systemer.