Artikel top billede

Underskud igen: 2011 var "uacceptabelt" i Expert Danmark

Expert Danmark havde igen et skidt år i 2011. Lukninger på stribe er den primære årsag til nedturen.

"Årets resultat må betragtes som uacceptabelt." Sådan står der i ledelsesberetningen i Expert Danmarks årsrapport 2011, hvor 2010 ender med et underskud på ti millioner kroner før skat.

"Når resultatet ikke er bedre end året før, heller ikke efter skat, så er det et uacceptabelt resultat," siger Lars Christensen, der både er koncernchef og landechef i Danmark med henvisning til at underskuddet for 2010 også var på ti millioner kroner.

Han forklarer, at nedgangen primært skyldes nedlukninger af butikker i årets løb, og det har kostet på omsætningen.

Nedlukningerne skyldes blandt andet, at nogle af partnerbutikkernes ejere er gået på pension, hvorefter Expert ikke har haft interesse i at gå ind og overtage butikken.

Andre butikker har lukket ned, fordi de simpelthen har haft det for svært.

"Elektronikbranchen er jo i en recessionstid, hvor forbrugerne er lidt mere tilbageholdende. Elektronikbranchen er en udsat branche. Man kan jo egentlig godt undvære et tv, hvis man nødvendigvis skal. Og qua at vi også er meget store på hvidevarer, så er vi også ret afhængige af byggeriet i Danmark, og også det har været på lavt niveau i 2011," forklarer Lars Christensen.

Den faldende omsætning har gjort det nødvendigt med effektiviseringer, der blandt andet har gjort indhug i medarbejderstaben, som i årest løb er skåret ned med i alt 26 medarbejdere.

Chefen selv, Lars Christensen, er også en del af effektiviseringen. Som CRN skrev i november 2011, så er han nemlig både chef i Expert Danmark, ligesom han nu også bestrider stillingen som chef for selve koncernen. Og det kan han sagtens blive ved med et stykke tid endnu, siger han.

"Vi kan kalde det 'for altid, indtil videre.' Så længe det fungerer i mine hensyn til omkostninger, så vil jeg gerne udfylde begge roller i en periode, og så ser vi på det derfra," siger Lars Christensen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere