Artikel top billede

Ny Intel-motor skal booste forhandlernes pc-salg

Discountbærbare får kamp til stregen, når Intel i dag lancerer sin nye processorserie Ivy Bridge. Den nye processor skal være med til at booste salget af ultrabooks, siger Intels nordiske consumerchef Jesper Brandt.

Når processorproducenten Intel i dag frigiver sin nye processorserie Ivy Bridge, er det samtidig startskuddet til en kamp om at få kunderne til at tage spenderbukserne på og vælge ultrabooks fremfor superbillige notebooks, som ellers er ved at gnave sig ind på salget af pc-producenternes mellemklasse-bærbare.

I dag bliver en typisk "Nettobærbar" langet over disken til priser, som kan ligge lavere end 3.000 kroner med en tilsvarende lav indtjeningsmargin. Til sammenligning ligger prisen for en mainstream-pc på omkring 5-6000 kroner med markant bedre indtjeningsmuligheder for producenter og forhandlere.

Intels nordiske chef for consumer marketing, Jesper Brandt, siger, at den nye Ivy Bridge-processor i stort omfang vil blive benyttet i kommende udgaver af ultrabooks. Ivy Bridge er designet, så producenterne selv kan vælge, hvor mange af de teknologiske funktionaliteter, der i praksis bliver udnyttet i den enkelte ultrabook-modeller. Det åbner for, at producenterne kan ramme et prispunkt, som vil tiltrække tilstrækkeligt med kunder, som ellers ville være fristet af at vælge en billigere løsning.

"Vi kunne godt presse citronen og presse producenterne til at lancere produkter med Ivy Bridge, men det er en balancegang. Vi vil gerne lancere produkter til alle, og især i forhold til ultrabooks vil vi ikke risikere at ende som et highend-produkt, for så taber vi i konkurrencen med de billigere modeller," siger Jesper Brandt.

Han peger samtidig på, at selve det at Intel lancerer en ny generation af processorer i sig selv kan være med til at genere mersalg for forhandlerne på consumermarkedet.

"Detailhandelen kan godt lide nye teknologier, fordi det skaber mulighed for salg og vækst ," siger Jesper Brandt.

Han fortæller desuden, at Intel har sat som mål, at ultrabooks ved udgangen af i år skal udgøre 40 procent af notebooksalget.

"Vi er endnu ikke halvvejs i forhold til de 40 procent, så der er stadig et godt stykke vej, og vi ser stadig mange andre produkter på hylderne, men vi arbejder på det," siger Jesper Brandt.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere