Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Kommunalt lønnet tyv sender it-forhandler i konkurs

Først løb en kommunal praktikant med varelageret. Så nægtede kommunen at tage ansvar for praktikanten, og nu er det fynske it-firma gået konkurs, og ejeren er på bistandshjælp.

"Velkommen til Fyn PC - verdens mindste computerfabrik" står der på det lille Svendborg-firmas hjemmeside.

Fyn PC var en sydfynsk it-virksomhed, med fem-syv ansatte, som i februar 2012 kunne have holdt 10 års jubilæum, men i stedet nu er gået konkurs.

Ejeren Flemming Glensholm forklarer: "Jeg sagde ja til at hjælpe Svendborg Kommune, der gerne ville have en ung mand i en besøgsordning. Han skulle bare komme lidt i flæng. Kommunen var selvforsikret sagde de. Desværre solgte den unge mand mit varelager på QXL... Herefter kaldte kommunaldirektør Bendorf, besøget for praktik - på trods af fakta. Så havde kommunen ikke et arbejdsgiveransvar alligevel.

Alle mand fyret

Glensholm fortæller videre på hjemmesiden, at nu er alle mand i firmaet fyret, og fire er på overførselsindkomst. Forleden blev indboet/lageret solgt på auktion, og Glensholms hus er også ved at blive solgt.

Ekstra Bladet har omtalt historien og haft fat i kommunaldirektøren i Svendborg kommune, Erik Meldgård Bendorf, for at få en forklaring på, hvorfor kommunen ikke ville hjælpe Fyn PC.

"Jeg har ingen kommentarer, da jeg forventer, at Flemming Glensholm vil anlægge en retssag mod os. Og den vil jeg afvente," siger kommunaldirektøren til Ekstra Bladet.

Kommunaldirektøren mener ikke, at der er lovhjemmel til, at kommunen dækker det tab, som Fyn PC har lidt på grund af den tyvagtige virksomhedspraktikant.

Kommunens sagsbehandler kan ikke finde den praktikaftale, som kan have betydning for, hvem der skal dække virksomhedens tab. Om den manglende aftale er nok til at hjælpe Fyn PC og Flemming Glensholm ud af den penible situation bliver først afklaret ved en eventuel retssag.

Fyns Amts Avis har også skrevet om sagen, der tager sin begyndelse helt tilbage i 2005.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Udnyt ressourcerne bedre og skru op for overskuddet
Spildt arbejde, ineffektive processer og ringe forretningsindsigt er blot tre tegn på ringe ressourceudnyttelse. I dette whitepaper får du viden om, hvordan du måler ressourceudnyttelsen – og bruger indsigten operationelt, taktisk og strategisk.