Artikel top billede

Olsen har talt: Fodbold uden Facebook

DBU forbyder landsholdsspillere at bruge Twitter og Facebook trods gode erfaringer fra ungdoms-turnering.

DBU har forbudt landsholdsspillerne at bruge deres private Twitter og Facebook-konti under de kommende europamesterskaber i fodbold.

Forbuddet mod sociale medier er angiveligt udstedt af landsholdstræner Morten Olsen. ComON har spurgt DBU, hvorfor landsholdtræneren har set sig sur på de populære onlinemedier.

Hvilke erfaringer ligger bag et forbud mod brug af sociale medier i landsholdslejren?

"Det er en sportslig- og ledelsesmæssig beslutning fra landsholdstræneren. Mere er der ikke at sige til det," lyder det yderst kortfattet fra kommunikationschef Lars Berendt i DBU.

Både kulturminister Uffe Elbæk, en række eksperter og mange danske fodboldfans undrer sig ellers over beslutningen, efter at TV2 Sporten kunne fortælle om forbuddet i går.

Twitter var en stor succes for ungdomsholdet

At sociale medier faktisk kan være et gode i sportens verden kunne Morten Olsen ellers have forvisset sig om ved at spørge sin ungdomslandsholdstræner.

Under sidste års europamesterskaber for U21-hold var der livlig gang i tweets fra landsholdslejren i Danmark. Bland andet fra Matias Zanka, Nicki Bille og Bashkim Kadrii skrev løs og journalisthøjskolen i Aarhus lavede et projekt, hvor turneringen primært blev dækket via Twitter. Især Twitter var med til at give turneringen en bredere omtale, end den type turneringer normalt opnår.

Har Morten Olsen husket at spørge sin ungdomstræner til råds?

"På U21-landsholdet gjorde vi sidste år nogle rigtig gode erfaringer med brugen af Twitter og Facebook. Men A-landsholdet er en helt anden ballgame," siger Lars Berendt.

"EM er verdens tredjestørste mediebegivenhed. Vi differencierer mellem vores valg af kommunikationskanaler mellem ungdomslandsholdet og A-landsholdet. De to ting kan ikke sammenlignes," siger kommunikationschefen.

Han forklarer forbuddet med, at DBU under slutrunden vil kommunikere med omverdenen på mange nye elektroniske platforme. Bare ikke via spillernes private konti.

Så du får travlt med at overvåge spillernes Twitter-konto til sommer?

"Det har jeg bestemt ikke tænkt mig. Jeg har bedre ting at give mig til under en slutrunde."

Men hvis der er et forbud, så skal der vel også være en konsekvens. Hvad sker der, hvis de bryder forbuddet?

"Det er et rent hypotetisk spørgsmål, så det er der ingen grund til at komme ind på her", lyder det kortfattet fra DBUs kommunikationschef.

Selv om flere landsholdsspillere har ytret deres uenighed i forbuddet, så har de alle lovet at overholde det.

I virksomheder har det også været diskuteret, om Facebook skulle tillades. På den negative side føler nogle arbejdsgivere, at det kan udvikle sig til tidsspilde, hvis medarbejdere hænger ud på de sociale medier. Omvendt kan det styrke en virksomheds brand, at dedikerede medarbejdere kommunikerer med omverdenen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
Vigtig opdatering på vej til Windows: Får omsider din HDR-skærm til at funkle
Microsofts Windows 10-styresystem vil i fremtiden kunne arbejde bedre med de flotte farver og den høje kontrast, som HDR-skærme tilbyder.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.