Artikel top billede

Offentligt aftalekaos koster milliardomsætning

Forhandlere og leverandører mistede hver syvende omsætningskrone på SKIs indkøbsaftaler.

Det seneste års kaos omkring opsagte SKI-rammeaftaler går hårdt udover det offentliges indkøb via SKI-systemet, som sidste år styrtdykkede med næsten to milliarder kroner til 11,2 milliarder.

Det svarer til, at 14 procent - eller hver syvende omsætningskrone - i løbet af 2011 forsvandt ud af SKI-systemet.

SKI tjener sine penge via en fast procentsats hver gang en kommune køber ind via SKIs rammeaftaler. Den faldende omsætning betyder derfor også et fald i SKIs indtægter på hele 18 procent til lige under 100 millioner kroner.

Det er især indtægterne fra de kommunale indkøb, der har svigtet med et fald på hele 22 procent. På bundlinien efterlader det SKI med et underskud på 14,4 millioner kroner.

Den dårlige økonomi er en direkte konsekvens af at SKI i januar i fjor opsagde hele 16 af sine rammeaftaler, fordi aftalerne var i strid med EUs udbudsregler. Det har tvunget SKI til at skære ned i antallet af ansatte. 18 medarbejdere er blevet fyret i forbindelse med et såkaldt "kursskifte", som fulgte efter de mange opsagte rammeaftaler og fyringen af to direktører tilbage i december 2010.

"Selv om et underskud på 14,4 millioner kroner ikke er den bedste melding at komme ud med, skal det ses i lyset af den målrettede oprydning, SKI har gennemført i 2011. Der er opsagt en række rammeaftaler og udbudt hele 26 nye rammeaftaler, hvilket er det højeste antal nogensinde. Det har naturligvis både givet ekstraordinære omkostninger og reduceret omsætningen på aftalerne samlet set for 2011, men det er alligevel lykkedes at reducere de samlede omkostninger betydeligt. Vi er derfor tilfredse med, at underskuddet er blevet halveret i forhold til det forventede for året," lyder det i en kommentar fra SKIs bestyrelsesformand Jørgen Clausen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.