Artikel top billede

Offentligt aftalekaos koster milliardomsætning

Forhandlere og leverandører mistede hver syvende omsætningskrone på SKIs indkøbsaftaler.

Det seneste års kaos omkring opsagte SKI-rammeaftaler går hårdt udover det offentliges indkøb via SKI-systemet, som sidste år styrtdykkede med næsten to milliarder kroner til 11,2 milliarder.

Det svarer til, at 14 procent - eller hver syvende omsætningskrone - i løbet af 2011 forsvandt ud af SKI-systemet.

SKI tjener sine penge via en fast procentsats hver gang en kommune køber ind via SKIs rammeaftaler. Den faldende omsætning betyder derfor også et fald i SKIs indtægter på hele 18 procent til lige under 100 millioner kroner.

Det er især indtægterne fra de kommunale indkøb, der har svigtet med et fald på hele 22 procent. På bundlinien efterlader det SKI med et underskud på 14,4 millioner kroner.

Den dårlige økonomi er en direkte konsekvens af at SKI i januar i fjor opsagde hele 16 af sine rammeaftaler, fordi aftalerne var i strid med EUs udbudsregler. Det har tvunget SKI til at skære ned i antallet af ansatte. 18 medarbejdere er blevet fyret i forbindelse med et såkaldt "kursskifte", som fulgte efter de mange opsagte rammeaftaler og fyringen af to direktører tilbage i december 2010.

"Selv om et underskud på 14,4 millioner kroner ikke er den bedste melding at komme ud med, skal det ses i lyset af den målrettede oprydning, SKI har gennemført i 2011. Der er opsagt en række rammeaftaler og udbudt hele 26 nye rammeaftaler, hvilket er det højeste antal nogensinde. Det har naturligvis både givet ekstraordinære omkostninger og reduceret omsætningen på aftalerne samlet set for 2011, men det er alligevel lykkedes at reducere de samlede omkostninger betydeligt. Vi er derfor tilfredse med, at underskuddet er blevet halveret i forhold til det forventede for året," lyder det i en kommentar fra SKIs bestyrelsesformand Jørgen Clausen.




IT-JOB

Saab Danmark A/S

Test Manager

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior Delivery Manager
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere