Artikel top billede

Telias store 4G-satsning straffes med tilbagegang

TDC og 3 skummede fløden i sidste års enorme vækst for mobile bredbånd.

Selvom Telia var først med den nye generation af det mobile bredbånd - LTE  - kom selskabet skidt ud konkurrencen med TDC og 3 også selvom disse to selskaber først lancerede LTE-tilbud næsten et år senere (TDC) eller ikke engang har gjort det endnu (3).

Faktisk har de to tværtimod øget deres markedsandele på det danske marked for dedikerede mobile bredbånd. Telia derimod, er gået tilbage målt på markedsandele.

Telia havde i andet halvår af 2011 næsten det samme antal mobile bredbåndskunder som i første halvår, nemlig 129.000. Dermed gik selskabet glip af den enorme vækst, som markedet oplevede for netop mobile bredbånd, og derfor måtte Telia se sine markedsandele reduceret fra 15,3 til 14,2 procent.

TDC derimod, der trods løfter om det modsatte lurepassede med LTE helt frem til oktober sidste år, kunne kapre næsten 25.000 nye kunder fra første til andet halvår 2011, hvilket bragte TDC op på 272.000 mobile bredbåndskunder og øgede selskabets markedsandel med en halv procent til 29,8 procent.

Tallene vidner om, at danskerne endnu ikke har den store fidus til LTE bredbånd eller 4G, som selskaberne kalder teknologien.
 
3, der endnu ikke har LTE på programmet - havde den største fremgang af alle teleselskaber på mobil bredbånd i 2011.

Selskabet øgede kundemængden fra 247.00 til 281.000 og kunne se sine markedsandele vokse fra 29,2 til 30,7 procent. Dermed kan 3 atter kalde sig Danmarks største leverandør af mobile bredbånd.

Hos Telia lyder forklaringen på de relativt dårlige tal, at selskabet ikke har gjort så meget ud af LTE-tilbuddet endnu.

"Vi har været tilbageholdende med at markedsføre vores 4G mobile bredbånd, før vores 4G-netværk dækkede 75 procent af den danske befolkning. Det gjorde det fra december 2011. I januar i år lancerede vi så vores nye 4Life by Telia abonnementer, hvor vi netop satte fokus på 4G ved at give hastighederne fri og gennemførte en større kampagne. Det har vi stor succes med, og det forventer vi at kunne se, når telestatistikken for første halvår 2012 udkommer," siger Christoph Nørgaard, VP Consumer i Telia Mobility.

Telestatisikken viser, at der blev næsten en million flere abonnementer med mobilt bredbånd i sidste halvdel af 2011 sammenlignet med 2010. Det tal nås ved at tage både almindelige mobilabonnementer med datamulighed og dedikerede mobile bredbånd under én og samme hat. Væskten bragte den samlede mængde mobile bredbånds abonnementer op på 4,5 millioner, viser den nye telestatistik.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan: Ryd forhindringerne af vejen på cloudrejsen
IBM Cloud gør det lettere at lægge kritiske applikationer i skyen eller på en hybrid platform samt bevare kontrol og ejerskab – med fuld understøttelse af SAP og VMware.