Artikel top billede

"Apples sikkerhed er 10 år efter Microsofts"

Virus-guru opfordrer Apple til at søge hjælp hos Microsoft.

Grundlæggeren af sikkerhedsfirmaet Kaspersky Lab, Eugene Kaspersky, mener, at Mac-platformen hastigt er ved at blive it-kriminelles mål. 

Og det er Apple slet ikke klædt godt nok på til at håndtere, mener han.

På sikkerhedsmessen "Info Security 2012" udtalte Kaspersky-bossen direkte, at "Apple er 10 år bagud i forhold til Microsoft når det kommer til sikkerhed.

Mac-platformen har været skånet for mange it-angreb på grund af sin historiske lavere markedsandel end Microsoft. Men i takt med at markedsandelen stiger, stiger kriminelles lyst til at kaste sig over Apples kunder.

Ifølge Eugene Kaspersky er Microsoft stadig det altoverskyggende mål for sikkerhedsangreb, men antallet af sikkerhedstrusler, der sigter direkte mod Apple stiger i øjeblikket med hidtil uset fart.

Et eksempel på at Mac-ejere også skal bekymre sig om sikkerhedstrusler var de såkaldte Flashback-angreb i denne måned, der udnyttede huller i Java.LINK

Lyt til Microsoft

Hvis Apple skal forhindre massive angreb i fremtiden, så bør de skele lidt til, hvad Micrsoft gør på området og har gjort i mange år, mener Kaspersky.

For eksempel kunne Apple kopiere Microsofts politik med en fast cyklus for patches og opdateringer, der stopper sikkerhedshuller. Apple har stadig en mere vilkårlig opdateringsrytme og venter ofte længe med at udsende opdateringer til kendte trusler. Ventetiden kan kriminelle udnytte.

"Det vil snart gå op for Apple, at de har de samme udfordringer, som Microsoft havde for ti til 12 år siden. De bliver nødt til at ændre deres opdateringsstrategi og investere flere penge i sikkerhedsanalyser af deres software," siger han til mediet CBR.

Kaspersky giver Apple-fans ret i, at de er forskånet for mange usikkerheder og trusler, fordi Apple bruger app store-modellen på både  Macs og mobile enheder, og dermed kontrollerer og holder meget malware ude af økosystemet. Men det er ikke nok til at udgå angreb i fremtiden, mener han.

"Velkommen til Microsofts verden. Den er fuld af malware," siger Kaspersky.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere