Artikel top billede

Så meget motorkraft får Samsung Galaxy S3

Ny firekernet Exynos chip fordobler ydelsen.

Som led i den kontrollerede opbygning af hype frem mod lanceringen af Galaxy S3 i næste uge har Samsung åbenbaret indholdet af motorrummet på den med spænding ventede toptelefon.

Selskabet har fremvist den næste generation af Exynos chipserien, og afsløret, at en SoC (System on Chip) med det sigende navn Exynos 4 Quad  skal være drivkraften i Galaxy S3.

Man behøver ikke være chipdesigner for at gætte på, hvor mange kerner Exynos Quad 4 mon indeholder. Men ud over at den (naturligvis) er firekernet, hvor meget saft og kraft har den så at byde op med?

En hel del, siger Samsung.

Selskabet fortæller, at Exynos 4 Quad er "dobbelt så hurtig som sin forgænger" (Exynos 4 Dual, der bl.a. ses i GS2 og Note). Samtidigt har nyheden den udemærkede egenskab, at den bruger 20 procent mindre strøm i forhold til forgængeren.

Exynos 4 Quad er bygget på en 32 nm HKMG-proces, hvor forgængeren Exynos 4 Dual, størrelsesmæssigt var en 45 nm SoC.  HKMN står for den avancerede chipteknologi High K Metal Gate, der populært sagt gør det nemmere at formindske chipdesignet og spare strøm.  

Meget tyder på, at Samsun Galaxy S3 vil have relativt gode muligheder for at holde sig kørende på batteriet uden at løbe tør på et øjeblik.

Hver af de fire kerner i dens motor kan særskilt slukkes og tændes alt efter om der er brug for dem eller ej, og deres hastighed kan løbende justeres alt efter behov.

Ved fuld kraft fremad kommer hver kerne til at drøne afsted med 1,4 GHz.

Det giver blandt andet mulighed for at optage video i 1080p/30fps.

Hvilken grafikprocessor, GalaxyS3 får, er endnu ikke oplyst.

 "Denne applikations processor er et afgørende eement i tilvejebrinelsen af en pc-lignende oplevelse på mobile enheder, siger Samsungs senior VP for produktstrategi, Hankil Yoon.

Samsung fortæller mere om Exynos 4 Quad her. Selskabet har desuden lavet en farvestrålende lille reklamefilm om den nye SoC, der giver et indblik i nogle af forbedringerne i forhold til tidligere.

 

Samsung Galaxy S3 lanceres i London på næste torsdag den 3. maj.




IT-JOB

Businessmann A/S

DevOps Consultant

AURA A/S

Test Manager

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Graduate - Software Automation Program
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere