Artikel top billede

Hovedaktionær tager styringen i Careitec

Efter opkøb af lokal konkurrent må stifteren af Horsens-forhandleren Careitec, Henrik Bech, træde et skridt tilbage.

Rettelse! I den oprindelige version af denne artikel fremgik det, at Investeringsskelskabet Kirk Johansen er hovedaktionær i Careitec, og at beslutningen om at indsætte en ny direktør i Careitec var taget af dette selskab, som i sin ejerkreds har medlemmer Lego-familien. Det er ikke korrekt.
Hovedaktionæren i Careitec er investeringsselskabet Kirk Thorsen A/S, der udover en mindre ejerandel fra PFA er ejet ligeligt af Peter Thorsen og Casper Kirk Johansen. Sidstnævnte er i øvrigt er oldebarn af Lego-stifteren Ole Kirk Kristiansen. CRN beklager fejlen.

Stifteren af Careitec, Henrik Bech, træder et skridt tilbage og overlader direktørjobbet til Kjeld Mathiesen, der kommer fra et job hos Careitecs hovedaktionær, investeringsselskabet Kirk Thorsen.

Direktørskiftet sker samtidig med at Careitec fra 1. maj overtager SMB-forhandleren JyskPC, der ligesom Careitec er hjemmehørende i Horsens.

"JyskPC dækker kunder, som har fra to til tyve brugere af deres it-løsninger, mens vi i Careitec leverer løsninger fra 20 brugere og opad, så på den måde er JyskPC et fornuftigt tilvalg for os," siger Henrik Bech, som afviser, at rokaden på ledelsesgangen er udtryk for, at han er blevet degraderet.

"Jeg ser det tværtimod som en styrkelse af organisationen. Vi bliver simpelthen for store på nogle områder, så vi bliver nødt til at dele opgaverne på en anden måde end hidtil," siger Henrik Bech, som fortsætter som en del af Careitecs direktion som COO med teknisk ansvar.

Sammen med det nyindkøbte JyskPC får Careitec tilført omkring 100 nye kunder. Opgaven med at integrere dem i Careitecs forretning ligger hos JyskPCs hidtidige direktør Torben Vinkler Nielsen, som derefter også er sikret job hos Careitec.

Careitec har ifølge Henrik Bech de senere år været igennem en transformation af forretningen fra et hardwarefokus til drift og services. Forhandleren har senest stået for drift og vedligeholdelse af it-systemerne under det danske EU-formandsskab, hvor mange møder med politikere og embedsmænd har været placeret i netop Horsens.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere