Artikel top billede

Hovedaktionær tager styringen i Careitec

Efter opkøb af lokal konkurrent må stifteren af Horsens-forhandleren Careitec, Henrik Bech, træde et skridt tilbage.

Rettelse! I den oprindelige version af denne artikel fremgik det, at Investeringsskelskabet Kirk Johansen er hovedaktionær i Careitec, og at beslutningen om at indsætte en ny direktør i Careitec var taget af dette selskab, som i sin ejerkreds har medlemmer Lego-familien. Det er ikke korrekt.
Hovedaktionæren i Careitec er investeringsselskabet Kirk Thorsen A/S, der udover en mindre ejerandel fra PFA er ejet ligeligt af Peter Thorsen og Casper Kirk Johansen. Sidstnævnte er i øvrigt er oldebarn af Lego-stifteren Ole Kirk Kristiansen. CRN beklager fejlen.

Stifteren af Careitec, Henrik Bech, træder et skridt tilbage og overlader direktørjobbet til Kjeld Mathiesen, der kommer fra et job hos Careitecs hovedaktionær, investeringsselskabet Kirk Thorsen.

Direktørskiftet sker samtidig med at Careitec fra 1. maj overtager SMB-forhandleren JyskPC, der ligesom Careitec er hjemmehørende i Horsens.

"JyskPC dækker kunder, som har fra to til tyve brugere af deres it-løsninger, mens vi i Careitec leverer løsninger fra 20 brugere og opad, så på den måde er JyskPC et fornuftigt tilvalg for os," siger Henrik Bech, som afviser, at rokaden på ledelsesgangen er udtryk for, at han er blevet degraderet.

"Jeg ser det tværtimod som en styrkelse af organisationen. Vi bliver simpelthen for store på nogle områder, så vi bliver nødt til at dele opgaverne på en anden måde end hidtil," siger Henrik Bech, som fortsætter som en del af Careitecs direktion som COO med teknisk ansvar.

Sammen med det nyindkøbte JyskPC får Careitec tilført omkring 100 nye kunder. Opgaven med at integrere dem i Careitecs forretning ligger hos JyskPCs hidtidige direktør Torben Vinkler Nielsen, som derefter også er sikret job hos Careitec.

Careitec har ifølge Henrik Bech de senere år været igennem en transformation af forretningen fra et hardwarefokus til drift og services. Forhandleren har senest stået for drift og vedligeholdelse af it-systemerne under det danske EU-formandsskab, hvor mange møder med politikere og embedsmænd har været placeret i netop Horsens.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
De virker skræmmende godt: Med Apples nye Airtags kunne jeg spore mine chefer (og mine ting) med mobilen
Apples Airtags er uhyre effektive og lette at anvende - og det giver grund til bekymring.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Overvåg kritiske industrielle systemer og beskyt dem mod angreb
Industrial Control Systems (ICS) udgør hjertet i alle forsynings- og produktionsvirksomheder og kan være overraskende sårbare overfor cyberangreb. Dette whitepaper giver et godt overblik over problematikker og muligheder for at sikre jeres systemer.