Artikel top billede

Apple-trojaner går hårdest ud over SnowLeopard

Flashback malware gør sneleoparderne til zombie-computere.

SnowLeopard er den mest udbredte variant af Apples operativsystem - og også det mest populære mål for bagmændene bag de seneste måneders storstilede angreb på Mac-platformen - det Java-baserede trojaner-angreb Flashback.

Angrebet, der betegnes som det største angreb nogensinde mod Apple-computere, er i to ud af tre tilfælde gået udover Macs med OS X 10.6 - bedre kendt som SnowLeopard. Det oplyser det russiske sikkerhedsfirma DrWeb, der har gennemgået en stort antal inficerede Macs. 

Firmaet var først med afsløringen af Flashback-angrebet, der har skabt en botnet af omkring 600.000 Mac-computere.

Flashback udnytter en kritisk sårbarhed i Java til at grave sig dybt ind i Apple-operativsystemet. Apple har siden lukket hullet, men det skete først syv uger, efter at Oracle oprindeligt havde afslørede sårbarheden med en Java-opdatering til Windows og Linux.

OS X 10.6 er den nyeste version af Apples operativsystem, der er født med Java. OS X 10.5 - Leopard - der også kom med Java, er det næsthyppigste offer for Flashware-angrebet, oplyser Drweb.

Den relativt lave inficeringsgrad af OS X 10.7 - Lion - der ikke leveres med Java - synes at underbygge rationalet bag Apples beslutning om at lægge afstand til Java, så det er op til brugerne selv at downloade, hvis de vil have det.

Oversættelse: Jens Nielsen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere