Artikel top billede

Motus vokser lige op i Skyen

Storageforhandleren Motus klarede sig godt forrige år og markant bedre sidste år. En vigtig del af forklaringen er, at selskabet har taget cloud computing til sig.

Motus, som sælger storage og bygger cloud-løsninger, så sidste år sin omsætning vokse med mere end 60 procent. Vi spurgte direktør Ulrik Helio, hvad der ligger bag den kraftige vækst:

"Fremgangen bunder nok i, at vi har de rigtige kompetencer, som markedet og vores kunder har brug for. Og så er vi blevet teknisk endnu skarpere. Vi har blandt andet ansat eksperter til at bygge de her datacentermiljøer, som man bruger eksempelvis til at lave cloud-miljøer," siger Ulrik Helio, medstifter af og administrerende direktør for Motus.

Allerede for et år siden talte Motus om en
cloud-orienteret strategi og den begynder selskabet nu at kapitalisere på.

"Vi bygger interne cloud-løsninger for kunderne. Et eksempel kunne være en kunde med hovedkvarter i Danmark og kontorer i 12 lande rundt omkring. Med en cloud-løsning kan medarbejderne hente og arbejde med data fra datterselskaberne, uanset hvor de ligger," forklarer Ulrik Helio.

Når det gælder konkurrence inden for at bygge og tilbyde cloud-løsninger nævner Motus-direktøren CSC, KMD og NNIT som de hårdeste konkurrenter.

Bygger sin egen sky

Motus har også bygget sin egen cloud-løsning, hvor selskabet tager back up af kundernes infrastruktur. Et forretningsområde i vækst og med et stort fremtidigt potentiale ifølge Helio.

Hellerup-virksomheden har et meget tæt samarbejde med IBM og har de sidste tre år været været den største sælger i Skandinavien af IBM's high end storage-løsning N Series.

"På certificeringssiden arbejder vi på at holde os opdateret og har i øjeblikket omkring 40 high end certificeringer på IBM's produkter," siger Ulrik Helio.

Som noget nyt er Motus kommet med på SKI-aftalen og forventer også at tjene penge på det.

"Vi skal hjælpe det offentlige med at blive mere effektiv. Flere og flere kommuner og regioner ønsker at lave noget, der ligner cloud-løsninger, så de kan samle deres data, og tilgå dem via en browser," siger Ulrik Helio.

Han forventer, at indeværende år ender med et "mindst lige så godt resultat som i 2011", og firmaet budgetterer med et resultat før skat på ni til ni en halv million kroner før skat.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere