Artikel top billede

Danske software-håb fusionerer: Satser alt på Bring-your-own-device

Det underskuds-plagede softwarefirma Excitor skal erobre verden med købet af Giritech.

(Opdateret) En ny stor satsning skal sende dansk software til tops i verdens virksomheder.

Det sker med fusionen af to softwarehuse, Excitor og Giritech. Begge selskaber har Nordic Venture Partners som hovedaktionær.

Fusionen har været planlagt siden november sidste år, men har været hæmmet af komplekse forhandlinger mellem de forskellige mindretalsaktionærer i de to selskaber, erfarer ComON.

Reelt er der tale om en overtagelse, hvor Excitor sluger Giritech.

Det købende firma har ganske vist opereret med to-cifrede millionunderskud gennem de seneste seks år. Det har dog ikke generet den kreds af velhavende investorer, som har holdt liv i Excitor og selskabets drøm om at blive en stor international spiller på mobilløsninger til virksomheder.

Lumigon-ejer

Bestyrelsen i Excitor tæller folk som Lars Gravesen (der også er bagmand for den stadigt produkt-løse smartphone-producent Lumigon), mens it-millardæren Preben Damgaard, der lige som Nordic Venture Partners har været med siden 2005, er udtrådt i forbindelse med fusionen.

"De to selskaber supplerer hinanden fremragende," siger Henrik Albertsen, direktør i Nordic Venture Partners, til ComON.

Mens Excitor er målretttet enterprise markedet for mobile løsninger til email og kalender, er Giritechs kerneprodukt en mobil-app (foreløbigt kun til iOS), der giver sikker fjernadgang til en desktop-pc. Sammen vil de to selskaber lave en Android-version.

En kombination af Excitors og Giritechs produkter er så oplagt, at den allerede er gennemført et langt stykke hen ad vejen, selvom fusionen først er blevet formelt meldt ud nu.

BYOD

Trenden "Bring-your-own-device" og de udfordringer, som medarbejdernes egne smartphones giver virksomheder verden over, ventes at kunne stimulere de to danske softwarevirksomheder kraftigt.

Efter Giritech-overtagelsen kan Excitor levere en sikker web-adgang til firmaets system, der kan separere virksomheds-data og personlige data på en smartphone eller iPad. Excitors system - DME Appbox - åbner for at sende enterprise-applikationer ud på mobile enheder.

Slut med million-underskud?

Excitor fik i 2011-regnskabsåret endnu et gedigent underskud på 16 millioner kroner, og har akkumeleret et samlet underskud på større trecifret millionbeløb gennem de senste seks år. Men så lovende er kombinationen med Giritech og BYOD-trenden, at det fusionerede selskab regner med at få lille underskud på to milioner kroner i indeværende regnskabsår, og et overskud på driften allerede i næste.

Begge de fusionerede selskaber har hovedparten af deres kunder i Skandinavien - og begge selskaber er benhårdt fokuseret på det internationale marked, hvor man især venter sig meget af et fremstød i Asien.

Mens Excitor for fire år siden havde 70 mand ansat, er selskabet efter diverse omstruktureringer og fyringsrunder reduceret til 25 ansatte. Med fusionen med Giritech tilføres selskabet yderligere 13 mand.

Med fusionen er Giritechs direktør, tidligere global chef for Microsoft Navision, Rene Stockner, blevet ny topdirektør for Excitor, mens dette selskabs hidtidige CEO, Bo Dencker, er reduceret til økonomidirektør.

Den forholdsmæssige fordeling af aktier mellem de forskellige ejere af de to selskaber er stort set uændret efter fusionen, oplyser det fortsættende selskab Excitor.

Opdatering 2/5: Vi skrev tidligere at Preben Damgaard er med i bestyrelsen i det nye selskab. Det var han i det gamle Excitor, men er udtrådt i forbindelse med fusionen. Preben Damgaard var ifølge ComONs oplysninger ikke medejer af selskabet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere