Artikel top billede

Del din wifi-forbindelse

Andre firmaer har fejlet med at skabe et globalt gratis internet. Nu prøver KeyWifi at løfte opgaven.

Del dit internet med verden. Gør dine medmennesker en tjeneste. Eller tjen lidt penge på dem.

Det er forretningsmodellen for firmaet KeyWifi, der endnu ikke har åbnet for brugere.

En KeyWifi-bruger kan i fremtiden konfigurere sin router til at dele signalet med omverdenen - med eller uden begrænsninger. En bruger kunne for eksempel giver andre fri adgang til sit private WiFi, mens han selv er på arbejde. Eller han kan lave "whitelists", så kun udvalgte personer kan få adgang, eller "blacklists", hvor specikke personer aldrig får adgang.

Han kan også markere om routeren skal have "public" eller "private"-status. Sidstnævnte er kun "synligt" for tilmeldte KeyWifi-brugere.

Caféer og restauranter kan markere, om de ønsker at dele signalet gratis eller tage penge for det.

Har vi ikke set det før?

Firmaet Fon blev kendt i Danmark ved at uddele 50.000 gratis routere. Alligevel udeblev successen med at få danskerne til at dele deres trådløse forbindelser med resten af verden. 

Nu har firmaet KeyWifi altså fået mod på at forsøge sig med den samme idé. Men firmaet griber opgaven an på en anden måde.

"KeyWifi og Fon har mange ligheder. Men set med teknologibriller er Fon hardware-baseret. KeyWifi er konfigurations-baseret. Når du tilmelder dig til Fon, skaber Fon-routeren et separat virtuelt trådløst LAN-signal for Fon-brugere, der har adgang til alle Fon-routere i verden. En bruger hos KeyWifi omkonfigurerer sit eksisterende hardware," fortæller Tom Hughes på SpørgeJørgen-forummet Quora.

Vi er en del af samme trend

KeyWifi havde fornylig et forfejlet forsøg på at rejse kapital til sine aktiviteter på crowdfunding siden Indiegogo.
Men firmaet opgiver ikke af den grund.

For selv om det ikke lykkedes at indsamle penge fra begejstrede brugere, så mener grundlæggerne, at deres forretningsidé falder i tråd med tidens tendenser. For eksempel "collaborative consumption", der er tanken bag den private hotel-tjeneste AirBNB.

På årets SXSW-messe blev den ændrede forbrugermentalitet også nævnt som den kommende store mulighed for it-firmaer.

"Både KeyWifi, Fon og Wippies er alle eksempler på en voksende trend mod mere effektiv brug af netværk, der allerede er tilgængelig. En trend drevet frem af, at vi ser mange telefoner og tablets med WiFi-egenskaber og stadig har høje priser på data via 3G og 4G. De brugere vil med tiden blive mere opmærksomme på at finde og bruge WiFi-forbindelse for at opfylde deres behov, men også for at forbruge internet på en mere udgiftseffektiv og fornuftig facon," mener medstifter Tom Hughes.

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere