Artikel top billede

Brancheløsninger er EG's guldmine

2011 blev et godt år for it-koncernen EG, der opkøbte syv virksomheder, øgede omsætningen med 29 procent og nåede det bedste resultat i selskabets historie.

Brancheløsninger er kodeordet for it-koncernen EG, som netop har offentliggjort det bedste regnskab i virksomhedens historie.

EG styrkede sin position ved "strategiske opkøb" af markante spillere inden for udvalgte brancher, geografier og teknologier. "Opkøbene har styrket brancheviden og markedsandel yderligere inden for områderne handel, kommuner, produktion og logistik," skriver EG blandt andet i sin regnskabsberetning.

"I kraft af vores skærpede branchefokus har vi en langt skarpere og stærkere position," udtaler Leif Vestergaard, administrerende direktør, EG.

Især tre begivenheder har haft væsentlig betydning for virksomheden, fortæller EG i sin regnskabsberetning:

  • 1. EG har udbygget bredden og dybden i brancherne, selskabet arbejder med.
  • 2. Brancheløsninger leveret online er slået an i flere brancher, og EG oplevede en vækst på området for drift og cloud-baserede løsninger på mere end 50 procent.
  • 3. EG har opkøbt ASP, NeoProcess, Kommuneinformation, Örebro Computer Service, ADB Team, thy:data og Dynaway.

Tag til Norge min far...
Senest har EG i januar i år overtaget aktierne i den norske Dynamics AX og Nav-forhandler NaviCom. "Opkøbet indebærer en væsentlig udvidelse af EG's norske aktiviteter...og bidrager yderligere til EG's førerposition på Dynamics i Europa", står der i beretningen.

De mange opkøb giver sig udtryk i, at aktiverne er øget med mere end 50 procent til godt 929 millioner kroner.

Bemærk, at regnskabsboksen indeholder tal for EG's moderselskab, der i modsætning til koncernen er præget af tilbagegang. Omsætningen i koncernen er derimod steget fra godt en milliard kroner til 1,33 milliarder, mens driftsresultatet (EBITDA) er steget fra 83 millioner til 129 millioner. Resultat efter skat er steget fra 57 til 97 millioner kroner.

I dag ligger der i alt 13 selvstændige virksomheder under EG's koncern-paraply heriblandt de to udenlandske datterselskaber EG Norge og EG Sverige. Over den samling selskaber svæver to holdingselskaber EDB Gruppen Holding og EG Holding (Cidron IT).

Helt friskt er det også, at Dynamics AX-partneren EG NeoProcess har ansat to direktører fra henholdsvis Logica og Mark Information.

Afnoteret fra børsen

Engang var EG delvist ejet af IBM, men i 2008 overtog Cidron IT, der er ejet af kapitalfonden Nordic Capital IBM's andel. Det gav Cidron IT en solid aktiemajoritet på mere end 90 procent, og selskabet valgte at afnotere EG fra børsen.

For nogle år siden blev EG nødt til at tage sin egen medicin med at effektivisere og strømline, fordi produktiviteten stagnerede på trods af en stigende ordrebeholdning. Konceptet 'LEAN', som er et populært menupunkt på mange konsulenthuses menuer var kodeordet. Ordet lean er engelsk og betyder mager eller trimmet. En 'lean' virksomhed er en slank og veltrimmet virksomhed, og det var det EG havde brug for at blive - slank og veltrimmet.

Fra 2006, hvor lean-programmet blev sat i gang og til 2011 er overskuddet per medarbejder steget med 57 procent, og udnyttelsesgraden med 63 procent. I samme periode er debiteringsgraden steget med 71 procent samtidig med, at det er lykkedes at øge medarbejdertilfredsheden.

Forventningerne til 2012 er, at der fortsat vil være fremgang i såvel omsætning som indtjening.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Test: Derfor vil jeg gerne have Google ind i min næste bil - og det er dårligt nyt for nogle bilproducenter
Googles Android Automotive er et vellykket styresystem til bilen, der vender op og ned på magtbalancen i bilbranchen. Computerworld har prøvekørt softwaren og har dommen klar.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Overvåg kritiske industrielle systemer og beskyt dem mod angreb
Industrial Control Systems (ICS) udgør hjertet i alle forsynings- og produktionsvirksomheder og kan være overraskende sårbare overfor cyberangreb. Dette whitepaper giver et godt overblik over problematikker og muligheder for at sikre jeres systemer.