Artikel top billede

(Foto: gratis /)

Brancheløsninger er EG's guldmine

2011 blev et godt år for it-koncernen EG, der opkøbte syv virksomheder, øgede omsætningen med 29 procent og nåede det bedste resultat i selskabets historie.

Brancheløsninger er kodeordet for it-koncernen EG, som netop har offentliggjort det bedste regnskab i virksomhedens historie.

EG styrkede sin position ved "strategiske opkøb" af markante spillere inden for udvalgte brancher, geografier og teknologier. "Opkøbene har styrket brancheviden og markedsandel yderligere inden for områderne handel, kommuner, produktion og logistik," skriver EG blandt andet i sin regnskabsberetning.

"I kraft af vores skærpede branchefokus har vi en langt skarpere og stærkere position," udtaler Leif Vestergaard, administrerende direktør, EG.

Især tre begivenheder har haft væsentlig betydning for virksomheden, fortæller EG i sin regnskabsberetning:

  • 1. EG har udbygget bredden og dybden i brancherne, selskabet arbejder med.
  • 2. Brancheløsninger leveret online er slået an i flere brancher, og EG oplevede en vækst på området for drift og cloud-baserede løsninger på mere end 50 procent.
  • 3. EG har opkøbt ASP, NeoProcess, Kommuneinformation, Örebro Computer Service, ADB Team, thy:data og Dynaway.

Tag til Norge min far...
Senest har EG i januar i år overtaget aktierne i den norske Dynamics AX og Nav-forhandler NaviCom. "Opkøbet indebærer en væsentlig udvidelse af EG's norske aktiviteter...og bidrager yderligere til EG's førerposition på Dynamics i Europa", står der i beretningen.

De mange opkøb giver sig udtryk i, at aktiverne er øget med mere end 50 procent til godt 929 millioner kroner.

Bemærk, at regnskabsboksen indeholder tal for EG's moderselskab, der i modsætning til koncernen er præget af tilbagegang. Omsætningen i koncernen er derimod steget fra godt en milliard kroner til 1,33 milliarder, mens driftsresultatet (EBITDA) er steget fra 83 millioner til 129 millioner. Resultat efter skat er steget fra 57 til 97 millioner kroner.

I dag ligger der i alt 13 selvstændige virksomheder under EG's koncern-paraply heriblandt de to udenlandske datterselskaber EG Norge og EG Sverige. Over den samling selskaber svæver to holdingselskaber EDB Gruppen Holding og EG Holding (Cidron IT).

Helt friskt er det også, at Dynamics AX-partneren EG NeoProcess har ansat to direktører fra henholdsvis Logica og Mark Information.

Afnoteret fra børsen

Engang var EG delvist ejet af IBM, men i 2008 overtog Cidron IT, der er ejet af kapitalfonden Nordic Capital IBM's andel. Det gav Cidron IT en solid aktiemajoritet på mere end 90 procent, og selskabet valgte at afnotere EG fra børsen.

For nogle år siden blev EG nødt til at tage sin egen medicin med at effektivisere og strømline, fordi produktiviteten stagnerede på trods af en stigende ordrebeholdning. Konceptet 'LEAN', som er et populært menupunkt på mange konsulenthuses menuer var kodeordet. Ordet lean er engelsk og betyder mager eller trimmet. En 'lean' virksomhed er en slank og veltrimmet virksomhed, og det var det EG havde brug for at blive - slank og veltrimmet.

Fra 2006, hvor lean-programmet blev sat i gang og til 2011 er overskuddet per medarbejder steget med 57 procent, og udnyttelsesgraden med 63 procent. I samme periode er debiteringsgraden steget med 71 procent samtidig med, at det er lykkedes at øge medarbejdertilfredsheden.

Forventningerne til 2012 er, at der fortsat vil være fremgang i såvel omsætning som indtjening.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere