Artikel top billede

Skat forsinker million-sag mod Diamond Data

Moms- og bedragerisagen mod den krakkede Slagelse-forhandler Diamond Data trækker ud på grund af travlhed hos Skat.

Manglende ressourcer hos Skat betyder, at der nu mere end et år efter de første politianmeldelser, endnu ikke er rejst sigtelser mod bagmændene i en moms- og bedragerisagen mod den krakkede it-forhandler Diamond Data. Det fortæller Niels Sommermark fra Sydsjællands Politi.

"Vi afventer lige nu supplerende efterforskning i Skat, ligesom vi også mangler oplysninger fra en bank, der føler sig bedraget," siger Niels Sommermark, som ikke kan give noget bud på, hvornår der igen kommer skred i sagen.

Sagen Diamond Data kom frem i februar i fjor, hvor en stribe kunder anmeldte firmaet til politiet, fordi de ikke have modtaget de varer, som de havde både købt og betalt. Senere på året - i oktober - kom det frem, at også Skat havde kastet sit kritiske øje på Slagelse-forhandleren med mistanke om momssvindel. Samtidig kom også to andre konkursramte firmaer, Dancom Data og Magic Microsystems, i søgelyset.

Niels Sommermark fortæller, at politiet interesserer sig for en personkreds på op til ti personer, som man gerne vil tale i forbindelse med efterforskningen. Politiet har dog et nogenlunde klart billede af, at den hårde kerne i sagen består af tre personer.

Samlet løber den påståede svindel i Diamod Data op i tæt på fem millioner kroner, hvoraf Skats krav alene løber op i 4,5 millioner kroner. Derudover er der anmeldt krav mod de nu krakkede firmaer på op mod 350.000 kroner plus omkring 130.000 kroner, som Diamond Data har snydt sine kunder for.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere