Artikel top billede

Skat forsinker million-sag mod Diamond Data

Moms- og bedragerisagen mod den krakkede Slagelse-forhandler Diamond Data trækker ud på grund af travlhed hos Skat.

Manglende ressourcer hos Skat betyder, at der nu mere end et år efter de første politianmeldelser, endnu ikke er rejst sigtelser mod bagmændene i en moms- og bedragerisagen mod den krakkede it-forhandler Diamond Data. Det fortæller Niels Sommermark fra Sydsjællands Politi.

"Vi afventer lige nu supplerende efterforskning i Skat, ligesom vi også mangler oplysninger fra en bank, der føler sig bedraget," siger Niels Sommermark, som ikke kan give noget bud på, hvornår der igen kommer skred i sagen.

Sagen Diamond Data kom frem i februar i fjor, hvor en stribe kunder anmeldte firmaet til politiet, fordi de ikke have modtaget de varer, som de havde både købt og betalt. Senere på året - i oktober - kom det frem, at også Skat havde kastet sit kritiske øje på Slagelse-forhandleren med mistanke om momssvindel. Samtidig kom også to andre konkursramte firmaer, Dancom Data og Magic Microsystems, i søgelyset.

Niels Sommermark fortæller, at politiet interesserer sig for en personkreds på op til ti personer, som man gerne vil tale i forbindelse med efterforskningen. Politiet har dog et nogenlunde klart billede af, at den hårde kerne i sagen består af tre personer.

Samlet løber den påståede svindel i Diamod Data op i tæt på fem millioner kroner, hvoraf Skats krav alene løber op i 4,5 millioner kroner. Derudover er der anmeldt krav mod de nu krakkede firmaer på op mod 350.000 kroner plus omkring 130.000 kroner, som Diamond Data har snydt sine kunder for.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere