Artikel top billede

CESS-sag: Eks-direktør slap med mild dom

Efter to måneders udrejseforbud slipper tidligere salgsdirektør i CESS Danmark, Dennis Nielsen, ud af USA med en bøde på 100 dollar. Han kan nu frit rejse hjem til Danmark.

En distriktsdomstol i Florida idømte sent i fredags den tidligere salgsdirektør i CESS Danmark, Dennis Nielsen, en nærmest symbolsk dom i en sag om ulovlig eksport af it-udstyr fra USA til Dubai.

Retten valgte på anklagerens anbefaling at idømme Dennis Nielsen en administrativ bøde på 100 dollar. Samtidig blev danskeren idømt en fængselsstraf svarende til den kortvarige anholdelse og det efterfølgende udrejseforbud, som han har været underlagt siden begyndelsen af marts.

Dermed kan Dennis Nielsen efter mere end to måneders ufrivilligt ophold i USA nu vende næsen hjemad mod Danmark. Samtidig med dommen bestemte retten nemlig at ophæve udrejseforbuddet mod Dennis Nielsen og udlevere hans danske pas.

Før fredagens dom havde Dennis Nielsen sammen med sin amerikanske advokat indgået en aftale med sagens anklager. Det indebar blandt andet, at anklageren frafaldt en række af de oprindelige sigtelser mod Dennis Nielsen.

Til gengæld har Dennis Nielsen erklæret sig skyldig på et enkelt anklagepunkt - nemlig at han i forbindelse med en enkelt handel tilbage i 2009 i ledtog med en amerikanske forretningsforbindelse afgav falske oplysninger til de amerikanske eksportmyndigheder.

Kort før sagen eksploderede i begyndelsen af marts, blev Dennis Nielsen bortvist fra sit job som salgsdirektør i den nordjyske broker CESS Danmark. Ifølge hans danske advokat Mads Kringelbach er der uenighed mellem parterne om grundlaget for bortvisningen.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra hverken anklagemyndigheden i Florida eller Dennis Nielsen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Danske Contractbook henter 185 millioner - anden kapitalindsprøjtning på kun fire måneder
Danske Contractbook henter en investering på 185 millioner kroner. Det sker blot fire måneder efter, at selskabet modtog en investering på 58 millioner kroner.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.