Artikel top billede

Fusion udfordrer Atea

Tilfredshed med fusionen mellem Comm/2 og 2ig. Den nye forhandler får både volumen og en bredde, der kan udvikle sig til en seriøs udfordrer til Atea.

Gabet mellem kolossen Atea og resten af it-kanalen bliver en smule mindre, efter at hardware-forhandlerne Comm/2 og 2ig i midten af april annoncerede en fusion, som vil skabe en ny forhandler med en samlet omsætning på omkring 700 millioner kroner.

"Det er altid en udfordring af Atea, når man gør sådan noget som det her. Hvis man formår af drive det med det rigtige sigte, er det enormt interessant for alle. Jeg vil gøre alt, hvad jeg kan, for at det bliver en succes," lyder det uden omsvøb fra direktør Jeppe Andersen i konsulenthuset Klestrup Partners, der i parentes bemærket er delvist ejet af netop 2ig.

Hos IBM glæder nordisk partnerchef Erik Søe-Pedersen sig også.

"Problemet i Danmark har været, at der har været én stor forhandler, men meget lang ned til den næste forhandler, når man ser på omsætning og antal medarbejdere. Derfor er det kanon, at der nu skabes en reel mellemstor spiller med større kritisk masse," siger Erik Søe-Pedersen.

Han peger dog på, at mellemstore forhandlere stadig vil have brug for at differentiere sig i forhold til Atea på deres kompetencer.

HP håber på flere fusioner

En tilsvarende melding kommer fra HP's partnerdirektør, Leif Carlsen.

"Det danske marked er kendetegnet ved, at der er én meget, meget stor spiller - nemlig Atea. Derfor giver det god mening, når Comm/2 og 2ig vælger at slå pjalterne sammen. De ligner hinanden meget, og i de dialoger, jeg har haft med dem, giver de udtryk for, at de ser nogle synergier på kundesiden," siger Leif Carlsen.

Han håber, at andre mellemstore forhandlere vil lade sig inspirere til lignende sammenlægninger.

Læs mere i CRN 05/2012, som udkommer i dag.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Empower your SAP

In this inspiring webinar you can get more information on how you can accelerate your cloud transformation and migration to SAP S/4HANA. We will present typical challenges of migrating to the cloud and transforming your SAP environments, while giving you insights on how to tackle the obstacles, including how T-Systems can help define and accelerate a digital roadmap for your SAP journey.

26. maj 2021 | Læs mere


Premium
Deloitte køber dansk SAP-specialist: "Opkøbet manifesterer vores ambitioner om at stå stærkt på SAP-agendaen"
Konsulentvirksomheden Deloitte køber den danske SAP-virksomhed Syncronic. Opkøbet er en del af en større strategi for Deloitte om at sætte sig massivt på det nordiske SAP-marked.
Computerworld
Bombe under Amazon og Wish-shopping: Millioner af danskere risikerer ekstra gebyr
Nye toldregler fjerner snart bagatelgrænse for handel udenfor EU – en skærpelse, der gør at over tre millioner danske nethandlende kan se frem til en ekstraregning.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.