Artikel top billede

Rammer 2ig/Comm/2-fusionen muren?

Redaktøren mener: Fusionen mellem 2ig og Comm/2 har fået folk i distributionsleddet og hos producenterne til at vejre morgenluft og gætte på, om en seriøs Atea-konkurrent har set dagens lys?

For selvom det ikke bliver sagt højt, er der blandt distributører og producenter et ønske om, at der bliver lidt flere store forhandlere at vælge imellem.

Atea har været så dygtig, at ingen konkurrenter er i nærheden af at kunne fremvise en lignende salgsmuskel. Det giver Atea nogle forhandlingsbetingelser, som mange producenter og distributører føler sig en kende presset af.

Som CRN skrev for nylig, er Atea - med Dustin som runner up - så effektiv og får så gode priser, at mindre forhandlere vælger at købe deres varer hos dem frem for hos distributører. Simpelthen fordi de vilkår, Atea i kraft af gode aftaler kan sælge under, i mange tilfælde er bedre, end dem, distributører tilbyder mindre samhandelspartnere.

2ig og Comm/2 løfter sig med fusionen lige pludselig op i et lag, hvor de (set fra producenternes og distributørernes side) kan være med til at skabe et mere balanceret forhandler-billede.

Men det gør også det nye selskab mere eksponeret. Mange har aspireret til at komme op og spise af det samme marked som Atea. Men som Anders Elbak fra IDC udtaler til CRN i dette nummer, ligner de to forhandlere hinanden meget. Så meget, vurderer han, at de måder, man kan få synergi i fusionen, er ved at gøre organisationen slankere, fordi der i det store og hele er tale om et overlap og ikke, at de to forhandlere supplerer hinanden.

Andre har ramt muren i vækstprocessen og ved fusioner.

Spørgsmålet er, om 2ig og Comm/2 kan knække koden? Eller om det danske marked er skruet sådan sammen, at det endnu en gang ender med at favorisere Atea.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere