Artikel top billede

Den værdi, vi skal skabe for vores kunder, kommer blandt andet fra at have de mest kompetente medarbejdere, som stiller sig til rådighed med god service og stor tilgængelighed, siger Hanne Sjøberg, Tech Datas danske landechef.

Sjøberg: Jeg skal indføre koncernmodellen i Tech Data Danmark

Tilfredse kunder er det vigtigste for Tech Datas nye danske landechef, Hanne Sjøberg, som dog også har en bunden opgave med at udrulle koncernens europæiske strategi på det danske marked.

"Første step i min opgave er at koncentrere mig om kundernes tilfredshed med at handle med os."

Sådan lyder svaret fra Hanne Sjøberg på spørgsmålet, hvad det er for en opgave hun er sat til at løse som landechef i Tech Data Danmark.

Det fundament, som kundernes tilfredshed skal bygge på, er smidighed, lyder det fra Hanne Sjøberg, som efter godt en måneds introduktion til jobbet midt i januar endegyldigt satte sig for bordenden i distributørens danske afdeling.

Hun overtog jobbet efter Jørn Rosenmeier, som kun fik godt et år på posten, efter at hans virksomhed Rosenmeier Electronics blev opslugt af den amerikanske distributionskæmpe.

"Vi skal fortsat være åbne for, hvad der er godt for kunden, så både de og vi oplever at have gjort en god forretning. Den værdi, vi skal skabe for vores kunder, kommer blandt andet fra at have de mest kompetente medarbejdere, som stiller sig til rådighed med god service og stor tilgængelighed," siger hun.

Sjøberg står dog samtidig over for en stor opgave med at gennemføre det, hun kalder for "Tech Data-modellen", i den danske forretning. Det betyder i praksis, at Tech Datas fælles koncernstrategi nu skal udrulles på det danske marked.

Det medfører blandt andet, at den allerede eksisterende Azlan-division bliver suppleret med forretningsområderne Brightstar og Maverick, som dækker over henholdsvis mobility-produkter og AV- og storskærmsløsninger.

Hun understreger samtidig, at hun ikke ser nogen modsætning mellem de centrale koncern-guidelines og hensynet til det lokale marked - dér hvor kunderne i en eller anden udstrækning ønsker særbehandling under velkendte overskrifter som "nærhed" og "fleksibilitet".

"Der er stor mulighed for at justere modellen, så den passer til det lokale marked, vi er på," siger Hanne Sjøberg.

Aalborg lukker ikke

Aalborg lukker ikke

På et direkte spørgsmål lover hun for eksempel, at Tech Data ud over hovedkontoret i Birkerød vil bevare afdelingen i Aalborg, som er en arv fra Rosenmeier-tiden.

"Det giver masser af fordele at have to lokationer med sælgere, der arbejder begge steder," siger Hanne Sjøberg, som er helt på det rene med, at der er et stykke vej endnu før integrationen af Rosenmeier i Tech Data er helt gennemført.

"Jeg er da helt bevidst om, at det vil tage tid, at sammensmelte kulturerne i en stor amerikansk koncern og en mere end hundrede år gammel familievirksomhed. Min grundtanke er, at det handler om at gøre vores processer smidige. Der er fordelen ved bruge begge modeller, men i sidste ende er det Tech Data-modellen, der skal implementeres," siger hun.

"Broadline-forretningen spiller en stor rolle for os i dag, og det vil den fortsat gøre, men når Tech Data implementerer vores overordnede koncernmodel er det for at udvikle forretningen til at have et stærkere fokus på den value add, vi kan give vores kunder. Frem for at tale om et andet Tech Data vil jeg sige, at vi får mere af det, vi har i dag med en udvikling af det bestående, og det hele falder tilbage på, at kunden kommer mere i fokus."

Headhuntet

Hanne Sjøberg er den sjette frontfigur for Tech Data i Danmark på mindre end seks år. Hun er gået ind til jobbet med salgsbaggrund fra blandt andet Eniro og blev headhuntet af Tech Data netop på sine kompetencer inden for salg.

Hun ser både forskelle og ligheder mellem sit nye job og det, hun har beskæftiget sig med i fortiden. Lighederne handler især om relationen til kunderne.

På spørgsmålet, om det er hendes ambition at vippe Also Actebis af pinden som både den største og mest populære it-distributør i kanalen, svarer hun smilende:

"Det er jo derfor, vi arbejder med kundetilfredshed."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan: Ryd forhindringerne af vejen på cloudrejsen
IBM Cloud gør det lettere at lægge kritiske applikationer i skyen eller på en hybrid platform samt bevare kontrol og ejerskab – med fuld understøttelse af SAP og VMware.