Artikel top billede

Brug NemID til at sende beskeder fra graven

Nyt dansk firma vil lade dig sende mails og videoer til dine nærmeste, når du ligger i kisten.

Hvad skal der ske med din Facebook-konto, når du dør? Og var der noget, du ikke fik sagt til dine børn, kone eller kæreste?

Det danske firma 3 Danes har lanceret tjenesten Eftermail, der vil gøre det let at planlægge din afsked med denne verden.

På Eftermail kan man skrive emails og vedlægge filer, som først bliver sendt ud, hvis afsenderen dør. Det kunne være kodeord eller hemmeligheder, som man af en eller anden grund ikke tør dele med andre, mens man er i live.

Man kan af naturlige årsager ikke selv give Eftermail besked om, at man har stillet træskoene. Eftermail henter i stedet oplysningen fra centralt hold. Det vil også sige, at man ikke kan bruge Eftermail til at planlægge sin begravelse og beslutte hvilke sange, der skal synges. De pårørende får nemlig først beskeden et stykke tid efter selve dødsfaldet.

Eftermail kan derfor især bruges til at lave regulære afskedsbreve til familien enten som tekst eller video. Se eksempel på afskedsvideo nederst. Det online "testamente" må maksimalt fylde 1GB.

SE OGSÅ: Galleri - Sådan husker nettet dig

Der er lavet flere forsøg på at tilbyde det samme, som Eftermail gør i udlandet. Men det er første gang, at danskere får en dansk "testamente"-tjeneste.

Den danske vinkel betyder også, at Eftermail kan kigge i det Centrale Personregister og tjekke, om en person er død, så man ikke skal involvere de sørgende familiemedlemmer og venner. Ved oprettelsen bruger man sit NemID-login til at garantere sin id. Eftermail koster et årligt gebyr.

Firmaet oplyser, at man ikke kan anvende Eftermail til at lave testamenter, som lovpligtigt skal underskrives i overværelse af to vitterlighedsvidner eller hos notaren ved den lokale byret. 
Firmaet vil også gøre, hvad det kan for at opfange og stoppe selvmordsvideoer, som ikke er tilladt. Brugere, der tilmelder sig Eftermail og dør kort efter (op til tre måneder efter), vil typisk få firmaets sikkerhedsprocedurer til at blinke, da det kan være tale om et selvmord. Kun i de tilfælde vil firmaets ansatte se breve og videoer i gennem. 

Eksempel på afskedsvideo (Kvinden i videoen lever iøvrigt stadig i bedste velgående):
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Danske Contractbook henter 185 millioner - anden kapitalindsprøjtning på kun fire måneder
Danske Contractbook henter en investering på 185 millioner kroner. Det sker blot fire måneder efter, at selskabet modtog en investering på 58 millioner kroner.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Udnyt ressourcerne bedre og skru op for overskuddet
Spildt arbejde, ineffektive processer og ringe forretningsindsigt er blot tre tegn på ringe ressourceudnyttelse. I dette whitepaper får du viden om, hvordan du måler ressourceudnyttelsen – og bruger indsigten operationelt, taktisk og strategisk.