Artikel top billede

Foto: Torben Klint

Flytning barberede millioner af Despec-overskud

Omkostninger tyngende årsresultatet hos Despec. Men investeringerne er nødvendige for væksten, siger direktør Michael Voll.

Det sled på bundlinjen at flytte både Despec Danmark og Despec Nordic til nye adresser sidste år.

Men i et vanskeligt marked kan det på et tidspunkt blive nødvendigt at tænke i udvidelsesmuligheder, mener Michael Voll, der er direktør i distributørvirksomheden Despec.

"Vi har udvidet og suppleret vores sortiment med nye varemærker og et dybere sortiment. Det er et skridt, vi gerne har villet tage et stykke tid, men vi har været nødt til at vente, til vi havde et kapacitetsapparat, der kunne håndtere det. Det har vi så fået nu," siger han med henvisning til, at Despec sidste år flyttede fra Hørsholm til sin nye adresse i Lynge.

Suppliesdistributøren har både udvidet med nye brands og nye varegrupper. Printere og batterier er eksempelvis blevet en del af forretningen.

Ifølge direktøren er markedet stadig vanskeligt i krisens efterdønninger, og nytænkning er derfor ikke nok i sig selv. Der skal også arbejdes hårdt for sagen.

"Man skal stå tidligt op og være klar og vågen. De virksomheder, for hvem det går godt i dag, arbejder hårdt for det og er dygtige. Det er det positive, der er kommet ud af krisen," siger han.

Hos Despec valgte Michael Voll at benytte 2011 til den udvidelse, virksomheden behøvede for at komme videre. Men han peger på, at der mange steder stadig kun bliver taget kortsigtede beslutninger.

"Jeg møder mange forretningsfolk, der kun kan stave til et kvartal ad gangen, og mange steder er strategi blevet noget, man lægger for tre måneder ad gangen," siger han.

Michael Voll håber på at høste frugterne fra 2011-investeringerne både på den korte og den lange bane. Indtil videre er han godt tilfreds med, hvordan 2012 udvikler sig, og Despec er efter ifølge direktøren kommet godt ud af årets første kvartal.

"Jeg er ikke dygtigere til at spå om fremtiden end alle andre, men indtil videre kan jeg sige, at vi følger vores forretningsplan og er fortrøstningsfulde på trods af markedets omstændigheder," siger han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere