Artikel top billede

Foto: Torben Klint (Foto: Torben Klint)

Flytning barberede millioner af Despec-overskud

Omkostninger tyngende årsresultatet hos Despec. Men investeringerne er nødvendige for væksten, siger direktør Michael Voll.

Det sled på bundlinjen at flytte både Despec Danmark og Despec Nordic til nye adresser sidste år.

Men i et vanskeligt marked kan det på et tidspunkt blive nødvendigt at tænke i udvidelsesmuligheder, mener Michael Voll, der er direktør i distributørvirksomheden Despec.

"Vi har udvidet og suppleret vores sortiment med nye varemærker og et dybere sortiment. Det er et skridt, vi gerne har villet tage et stykke tid, men vi har været nødt til at vente, til vi havde et kapacitetsapparat, der kunne håndtere det. Det har vi så fået nu," siger han med henvisning til, at Despec sidste år flyttede fra Hørsholm til sin nye adresse i Lynge.

Suppliesdistributøren har både udvidet med nye brands og nye varegrupper. Printere og batterier er eksempelvis blevet en del af forretningen.

Ifølge direktøren er markedet stadig vanskeligt i krisens efterdønninger, og nytænkning er derfor ikke nok i sig selv. Der skal også arbejdes hårdt for sagen.

"Man skal stå tidligt op og være klar og vågen. De virksomheder, for hvem det går godt i dag, arbejder hårdt for det og er dygtige. Det er det positive, der er kommet ud af krisen," siger han.

Hos Despec valgte Michael Voll at benytte 2011 til den udvidelse, virksomheden behøvede for at komme videre. Men han peger på, at der mange steder stadig kun bliver taget kortsigtede beslutninger.

"Jeg møder mange forretningsfolk, der kun kan stave til et kvartal ad gangen, og mange steder er strategi blevet noget, man lægger for tre måneder ad gangen," siger han.

Michael Voll håber på at høste frugterne fra 2011-investeringerne både på den korte og den lange bane. Indtil videre er han godt tilfreds med, hvordan 2012 udvikler sig, og Despec er efter ifølge direktøren kommet godt ud af årets første kvartal.

"Jeg er ikke dygtigere til at spå om fremtiden end alle andre, men indtil videre kan jeg sige, at vi følger vores forretningsplan og er fortrøstningsfulde på trods af markedets omstændigheder," siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere