Artikel top billede

Jersild: Fyringer gavner bundlinjen

NetDesigns driftsresultat steg med 34 procent sidste år, hvilket hænger sammen med, at selskabet fyrede 42 i løbet af året.

NetDesigns årsregnskab for 2011 viser, at virksomheden øgede sit overskud med otte millioner kroner i forhold til 2010. Stigningen i driftsresultatet på 12 millioner kroner skyldes ifølge regnskabsberetningen "virksomhedens tilpasning af medarbejdere og en deraf følgende nedgang i personaleomkostningerne."

Omvendt har NetDesign måttet slippe fratrædelsesomkostninger i størrelsesordenen 16,3 millioner kroner i 2010.

Resultatet er i øvrigt som forventet og anses - "den generelle økonomiske afmatning taget i betragtning" som tilfredsstillende.

Resultatet af virksomhedens primære drift i 2011 landede på 48,1 millioner kroner ud af en omsætning på 992 millioner kroner. Procentuelt svarer det til en stigning på 12,2 procent i forhold til 2010.

"Med den generelle økonomiske afmatning taget i betragtning anser vi bestemt resultatet for tilfredsstillende," udtaler Keld Jersild Olsen, administrerende direktør, NetDesign.

Før NetDesign var Keld Jersild Olsen øverste chef for HP i Danmark. En stilling som han overraskende blev fyret fra eller forlod selv med omgående virkning for et år siden.

Selskabet har i 2011 bevæget sig ind på Managed Services-området ikke mindst med fokus på cloud computing og outsourcing, og det fokus ønsker man ifølge direktøren at fastholde.

"Vores kunder har et øget fokus på deres omkostninger og vender derfor i stigende grad blikket mod outsourcing- og cloud-løsninger. Af samme grund har vi lanceret vores egen cloud service - Connect - som er en af NetDesigns helt store satsninger i 2012," lyder det.

Rart sted at arbejde

På trods af at NetDesign fyrede 42 medarbejdere er de resterende ansatte tilsyneladende stadig rigtig glade for at arbejde i den Farum-baserede virksomhed. Så glade, at NetDesign sidste år blev kåret som den bedste it-arbejdsplads i Danmark af Great Place to Work Institute.

I øvrigt en konkurrence som det koster 50.000 kroner at deltage i, så det må formodes, at mange gode arbejdspladser alene af den grund fravælger at deltage i kapløbet om at blive kåret som den bedste arbejdsplads.

På certificeringsfronten lægger NetDesign sig også i selen. Faktisk var 2011 et rekordår, hvad partnerpriser og certificeringer angår. Året bød blandt andet på i alt seks partnerpriser fra Cisco - heraf to nordeuropæiske. Derudover blev NetDesign kåret som årets Microsoft UC-partner i Danmark, ligesom den modtog Microsoft-prisen Western Europe Lync Partner of the Year.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere