Artikel top billede

Jersild: Fyringer gavner bundlinjen

NetDesigns driftsresultat steg med 34 procent sidste år, hvilket hænger sammen med, at selskabet fyrede 42 i løbet af året.

NetDesigns årsregnskab for 2011 viser, at virksomheden øgede sit overskud med otte millioner kroner i forhold til 2010. Stigningen i driftsresultatet på 12 millioner kroner skyldes ifølge regnskabsberetningen "virksomhedens tilpasning af medarbejdere og en deraf følgende nedgang i personaleomkostningerne."

Omvendt har NetDesign måttet slippe fratrædelsesomkostninger i størrelsesordenen 16,3 millioner kroner i 2010.

Resultatet er i øvrigt som forventet og anses - "den generelle økonomiske afmatning taget i betragtning" som tilfredsstillende.

Resultatet af virksomhedens primære drift i 2011 landede på 48,1 millioner kroner ud af en omsætning på 992 millioner kroner. Procentuelt svarer det til en stigning på 12,2 procent i forhold til 2010.

"Med den generelle økonomiske afmatning taget i betragtning anser vi bestemt resultatet for tilfredsstillende," udtaler Keld Jersild Olsen, administrerende direktør, NetDesign.

Før NetDesign var Keld Jersild Olsen øverste chef for HP i Danmark. En stilling som han overraskende blev fyret fra eller forlod selv med omgående virkning for et år siden.

Selskabet har i 2011 bevæget sig ind på Managed Services-området ikke mindst med fokus på cloud computing og outsourcing, og det fokus ønsker man ifølge direktøren at fastholde.

"Vores kunder har et øget fokus på deres omkostninger og vender derfor i stigende grad blikket mod outsourcing- og cloud-løsninger. Af samme grund har vi lanceret vores egen cloud service - Connect - som er en af NetDesigns helt store satsninger i 2012," lyder det.

Rart sted at arbejde

På trods af at NetDesign fyrede 42 medarbejdere er de resterende ansatte tilsyneladende stadig rigtig glade for at arbejde i den Farum-baserede virksomhed. Så glade, at NetDesign sidste år blev kåret som den bedste it-arbejdsplads i Danmark af Great Place to Work Institute.

I øvrigt en konkurrence som det koster 50.000 kroner at deltage i, så det må formodes, at mange gode arbejdspladser alene af den grund fravælger at deltage i kapløbet om at blive kåret som den bedste arbejdsplads.

På certificeringsfronten lægger NetDesign sig også i selen. Faktisk var 2011 et rekordår, hvad partnerpriser og certificeringer angår. Året bød blandt andet på i alt seks partnerpriser fra Cisco - heraf to nordeuropæiske. Derudover blev NetDesign kåret som årets Microsoft UC-partner i Danmark, ligesom den modtog Microsoft-prisen Western Europe Lync Partner of the Year.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere