Artikel top billede

2BMs 47-årige salgsdirektør Jette Abrahamsen bor i Århus. Hun har børnene Kathrine og Kristian på henholdsvis 22 og 19 år.

Salgsdirektør: At it kan spare træsko er vigtig lektie

Den største succes for SAP-huset 2BMs salgsdirektør Jette Abrahamsen er, når it-skepsis forvandles til begejstring.

Hvad holder du mest og mindst af ved it-branchen?

It er blevet en integreret af vores dagligdag. Jeg holder meget af at være i denne branche, hvor jeg er med til at påvirke it og de områder, vi bruger it til. Det stiller på den ene side krav om personlig læring, og på den anden side giver det mulighed for at dele det, jeg har lært, med andre.
Jeg synes mindst om, at branchen ofte er selvcentreret og ikke har udgangspunkt i områder, hvor vi gør en forskel for kunderne.

Hvad er du mest stolt af i din karriere?

At jeg gennem mit arbejde har påvirket virksomheder til at blive mere effektive og til at udnytte det potentiale, deres medarbejdere har.
De største oplevelser er klart der, hvor en mistroisk og forbeholden gruppe mennesker flytter sig fra at synes, at it er besværligt til at se de muligheder, en ny it-løsning giver dem.

Og hvad er du mindst stolt af?

Jeg har engang valgt en forkert samarbejdspartner, og det tog for lang tid, før jeg fandt en alternativ løsning med en ny. Det kostede en masse projekt-besvær og kalender-tid.

Hvilken person i it-branchen har betydet mest for dig?

Lagerformanden hos APV Pasilac, der i 1993 på et SAP-kursus startede med at fortælle mig, at han ikke kunne bruge et edb-system til noget på hans lager, og som på dag tre kom i en pause og sagde "Jeg kan allerede nu regne ud, at dette edb vil ændre mit arbejde fra at rende rundt efter varer til at planlægge, hvor de skal være. Det vil spare mange penge og træsko"!

Hvor ville du være i dag, hvis du kunne gå tilbage i tiden og selv udforme din karriere?

Der, hvor jeg er i dag - i et job med udfordringer og mulighed for at lære nye ting sammen med dygtige kolleger og interessante kunder, der stille store krav til kvalitet og kreativitet.

Hvad laver du om ti år?

Jeg vil stadig arbejde med at sikre en eller flere virksomheders indtjening med udgangspunkt i it og forretningsprocesser. I de +20 år, jeg har arbejdet i it-branchen, er nye teknologier aldrig kommet på markedet i den fart, som de kommer det nu. Jeg er sikker på, at dette sammen med globaliseringen vil bevirke, at der også er travlt om 10 år.

Hvilket job - udover dit nuværende - ville du have, hvis du var økonomisk uafhængig og kunne vælge frit?

Så ville jeg læse antropologi eller kulturhistorie. Det kan overvælde mig, hvordan jordens forskellige kulturer udvikler sig, og hvordan vores forskellige kulturhistorier både skaber barrierer og nye muligheder i vores dagligdag.

Hvad er den største trussel mod din del af branchen?

At de unge vælger denne spændende branche fra. De unge, der kommer ud fra uddannelsesstederne, søger hen, hvor det er trygt med den nuværende krise. It-branchen skal bevise, at vi er en branche, der vokser, og vi skal bruge energi på vise hele branchens muligheder og ikke kun top 5 it-virksomhederne.
De mange forandringer, vi er midt i, stiller store krav til samarbejdet. Det er vigtigt, at vi bevidst arbejder med at gøre det til en styrke, at branchen består af en blanding af 1. generations it-brugere som mig selv og unge "digital natives".
Herudover stiller globalisering og outsourcing til billigere lønområder stadig større krav til effektivitet og kvalitet.

Hvad ville du gøre, hvis du var Danmarks it-minister?
Min fornemste og mest påtrængende opgave som it-minister ville være at sikre ressourcer til, at Danmark fik effektive og sammenhængende it-løsninger i det offentlige marked.

Hvordan takler du arbejdspres?

Ved at give mig selv lov til små pauser - kigge ud i luften i to minutter eller høre om en kollegas weekend.

Hvordan kobler du af?

Ved at bruge tid sammen med min familie og tilbringe tid i naturen eller i min have. Det er så godt at luge et kæmpe staudebed.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere