Artikel top billede

Computer City-søster viklet ind i momsvindel

De svenske skattemyndigheder mistænker to brødre for omfattende momssvindel i forbindelse med salg af smartphones og tablets til onlineforhandleren Netonnet.

Politiet i Göteborg har anholdt og sigtet to brødre i Göteborg for grov momssvindel. De to har handlet med smartphones og tablet-computere, men har undladt at betale moms til det svenske skattevæsen.

Svindelen har ifølge Göteborgs-Posten betydet, at de to mistænkte gennem deres firma har kunnet sælge varer til en pris, der typisk lå omkring 250 danske kroner under konkurrenternes priser. Desuden har de to sigtede ifølge efterforskerne stukket en del af momspengene i egen lomme.

Den største kunde hos de to svindelmistænkte har været onlineforhandleren Netonnet, der er en del af den svenske Siba-koncern, der også ejer den danske elektronikæde Computer City.

I god tro

En indkøber hos Netonnet har forklaret myndighederne, at han fandt leverandøren på nettet, og lod sig imponere af de lave priser.

"Det var ingen grund til at have mistanke. De fleste leverandører tilbød på det tidspunkt de samme varer til samme pris. I det aktuelle tilfælde passede produkttilgængeligheden vores behov," siger direktør i Netonnet, Harald Ennen, til Göteborgs-Posten. Han lover, at Netonnet nu vil gennemgå sine rutiner for at undgå at havne i samme situation igen.

En kilde med kendskab til efterforskningen rejser dog tvivl om den forklaring.

"Netonnet burde have spurgt sig selv: Hvordan kan en lille forhandler levere produkter med det prisbillede? Men det har de åbenbart lukket øjnene for," siger kilden.

Hos den svenske anklagemyndighed afviser man, at Netonnet er under mistanke for at have taget del i ulovlighederne.

De to mistænkte har i en periode haft en omsætning svarende til omkring 100 millioner danske kroner, hvoraf de to bagmænd ifølge de svenske efterforskere ulovligt har stukket omkring otte millioner kroner i egen lomme. Mens svindelen stod på hævdede de to bagmænd at en stor del af deres handel gik til blandt andet Tyrkiet og Irak.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere