Artikel top billede

Computer City-søster viklet ind i momsvindel

De svenske skattemyndigheder mistænker to brødre for omfattende momssvindel i forbindelse med salg af smartphones og tablets til onlineforhandleren Netonnet.

Politiet i Göteborg har anholdt og sigtet to brødre i Göteborg for grov momssvindel. De to har handlet med smartphones og tablet-computere, men har undladt at betale moms til det svenske skattevæsen.

Svindelen har ifølge Göteborgs-Posten betydet, at de to mistænkte gennem deres firma har kunnet sælge varer til en pris, der typisk lå omkring 250 danske kroner under konkurrenternes priser. Desuden har de to sigtede ifølge efterforskerne stukket en del af momspengene i egen lomme.

Den største kunde hos de to svindelmistænkte har været onlineforhandleren Netonnet, der er en del af den svenske Siba-koncern, der også ejer den danske elektronikæde Computer City.

I god tro

En indkøber hos Netonnet har forklaret myndighederne, at han fandt leverandøren på nettet, og lod sig imponere af de lave priser.

"Det var ingen grund til at have mistanke. De fleste leverandører tilbød på det tidspunkt de samme varer til samme pris. I det aktuelle tilfælde passede produkttilgængeligheden vores behov," siger direktør i Netonnet, Harald Ennen, til Göteborgs-Posten. Han lover, at Netonnet nu vil gennemgå sine rutiner for at undgå at havne i samme situation igen.

En kilde med kendskab til efterforskningen rejser dog tvivl om den forklaring.

"Netonnet burde have spurgt sig selv: Hvordan kan en lille forhandler levere produkter med det prisbillede? Men det har de åbenbart lukket øjnene for," siger kilden.

Hos den svenske anklagemyndighed afviser man, at Netonnet er under mistanke for at have taget del i ulovlighederne.

De to mistænkte har i en periode haft en omsætning svarende til omkring 100 millioner danske kroner, hvoraf de to bagmænd ifølge de svenske efterforskere ulovligt har stukket omkring otte millioner kroner i egen lomme. Mens svindelen stod på hævdede de to bagmænd at en stor del af deres handel gik til blandt andet Tyrkiet og Irak.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere