Artikel top billede

Lenovo får 700 nye forhandlere om måneden

De sidste to kvartaler i træk har Lenovo fået mere end 1.000 små forhandlere i Vesteuropa, og for tiden kommer der mere end 700 forhandlere til om måneden.

Berlin: Tidligere på ugen inviterede Lenovo sine partnere og pressen til selskabets årlige EMEA Channel Conference på Hotel Kempinski i den tyske hovedstad.

Lenovo er et populært pc-mærke, og forhandlerne strømmer til for at sælge de mange produkter den kinesisk ejede producent sender på gaden.

De sidste to kvartaler i træk har Lenovo fået mere end 1.000 små forhandlere i Vesteuropa, og for tiden kommer der mere end 700 forhandlere til om måneden. Strategien om at være rettet mod kanalen bliver i praksis honoreret af også de mindre forhandlere.

Med på Lenovos Channel Conference var også Ole Gregersen, som er dansk og direktør for kanalpartnerne i Norden og Baltikum.

Vi spurgte Ole Gregersen, hvordan Lenovo vil styrke varemærket Medion i forhold til consumer-markedet?

"Vi har ansat Peter Vikkelsø Skou som nordisk chef for vores consumerforretning. Han får ansvaret for vores salg til private forbrugere, et område som samtidig får flere ressourcer at gøre godt med. Vores anstrengelser bliver i fremtiden meget mere dedikeret consumer-markedet," siger Ole Gregersen.

Status er, at der netop nu er ved at blive bygget en organisation op omkring consumer-delen - og ja, Lenovo forventer, at se det initiativ kaste mere forretning af sig, selv om Ole Gregersen ikke ligefrem vil sætte tal på forventningerne.

For Lenovo ligger Tyskland og Rusland helt i top som de største markeder for consumer-forretningen og derefter følger Storbritannien og Norden.

Herhjemme gælder det om at bygge partnerleddet grundigt op først - og kærligheden til partnerne er nærmest overstrømmende og tilsyneladende gengældt.

Forhandlerne strømmer som nævnt til for at sælge Lenovos produkter, og for tiden kommer der ifølge Vincent Fauquenot, Lenovos products and channels vicepræsident i EMEA, mere end 700 forhandlere til om måneden.

Regionalt og lokalt

I EU findes et princip, subsidiaritetsprincippet, der handler om at træffe beslutninger så tæt på der, hvor de har betydning. Lenovo er i gang med at indføre noget lignende med nye beslutningsveje. Selskabet har reorganiseret sig geografisk med fire nye geografiske områder (EMEA, APLA (Asia Pacific og Latinamerika), Kina og Nordamerika med virkning fra den 2. april i år. EMEA er den største af de fire geografier, og er yderligere delt op i syv regioner.

Hvad betyder den nye struktur for det danske marked?

"Den nye europæiske struktur i Lenovo betyder, at hvor mange beslutninger tidligere blev taget fra centralt hold, så er beslutningerne nu rykket tættere på både kanalen og kunderne. Resultatet er, at vi kan gøre ting hurtigere," siger Ole Gregersen, som rent faktisk mærker, at der følger ansvar med.

"Nu flytter beslutningskompetencen fra centralt hold til regionalt hold og på længere sigt, skal der tages beslutninger helt ned på landeniveau. Vi arbejder med det nu, men der går nok et til to år, før det for alvor er gennemført," siger Ole Gregersen.

Lenovo overtog IBM's pc-division tilbage i 2004 og har i dag godt 27.000 ansatte, 40 landekontorer og er repræsenteret i 121 lande rundt om på kloden.

"Vi har mere end 10 procents markedsandel i 14 lande og ligger i top tre i 15 lande," siger Gianfranco Lanci, EMEA præsident og senior vicepræsident.

Han mener, at Lenovo har "en god mulighed" for at blive først nummer fire og så nummer tre i EMEA.

Lanci erkender også, at uden consumer-markedet bliver Lenovo aldrig nummer et, så det satses der benhårdt på. Eksempelvis lancerede selskabet 40 nye produkter på den seneste CES-messe for forbrugerelektronik og modtog 23 priser.

"De 23 priser, vi fik, var flere end de næste fem konkurrenter tilsammen," beretter Gianfranco Lanci gladelig.

Mindst 94 procent

Et af målene for regnskabsåret 2012/13 er, at mindst 94 procent af salget skal gå gennem partnere.

"I Danmark er det endnu mere end 94 procent af salget, som går gennem partnerne. Vi har næsten intet direkte salg - nok under to procent - og det er kun til store globale kunder. På verdensplan er der måske 100 kunder, som kan vælge at købe direkte," siger Ole Gregersen.

Lenovo vil gerne "gøre alt sammen med partnerne", og der er ikke noget mudder til at skabe uklarhed omkring strategien.

"Der er ingen konflikt og ingen serviceforretning, som vi skal udvikle på forhandlernes bekostning. Tværtimod støtter vi forhandlerne med vores serviceforretning og prøver at finde ydelser til dem," lyder det fra verdens næststørste pc-producent.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere