Artikel top billede

HPs Ann Livermore skal vidne i kilden sag

Sæbeoperaen af slagsmål mellem Oracle og HP i forbindelse med Marks Hurds exit manifesteres nu i retten. Læs hvorfor Ann Livermore bliver ført som vidne.

Når HPs bestyrelsesmedlem Ann Livermore mandag træder ind en retssal i San Jose, Californien, er det begyndelsen på endnu et bittert kapitel i fejden mellem HP og Oracle. Fejden mellem de to selskaber blussede op efter sex-skandalen, der endte med at HP fyrede topchefen Mark Hurd. Mark Hurd blev umiddelbart efter ansat i Oracle.

Ann Livermores vidneudsagn handler om Itanium-processorer, der produceres af chip-giganten Intel. HP mener nemlig at Oracle har forbrudt sig mod gamle aftaler, ved at bekendtgøre, at selskabet i fremtidige versioner af deres software ikke vil understøtte Itanium, som er den processor-platform, som blandt andet HPs UNIX-systemer bygger på. HP er i dag den eneste store producent, der bygger sine systemer på Itanium, skriver IDG News Service.

Oracle mener omvendt, at Itanium-platformen er på vej til at blive nedlagt. Og derfor har Oracle i bedste amerikanske tradition modsagsøgt HP for ikke at fortælle den virkelige historie om, at Itanium-platformens dage er talte.

For HP er sagen principiel, fordi Itanium stadig genererer en del omsætning til it-giganten. Ved at sende Ann Livermore i vidneskranken viser HP da også, at selskabet vil bruge de helt store kanoner i denne sag.

Ann Livermore var chef for HPs enterprise-afdeling fra 2004 og frem til sidste år. Nu er hun medlem af HPs bestyrelse.

Når retten samles på mandag kommer det efter amerikansk tradition ikke til at handle om, hvorvidt Oracle har forbrudt sig mod kontrakten de to selskaber i mellem, men om hvorvidt kontrakten er af en sådan karakter, at den kan bruges i en retssal.

Beslutter dommeren, James Kleinberg, at kontrakten er egnet til videreførelse, så følger andet afsnit snarest.

Læs videre:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.