Artikel top billede

Windows 8 giver gigantiske tabletpc'er

Tag godt fat om Asus' nye 18 tommer store tablet-pc med Android og Windows 8 i dualboot - eller start i det "små" med 13 og 14 tommer Windows 8 tabletter fra samme firma.

(Opdateret) Når nu smartphones bliver større og større grænsende til det gigantiske - hvorfor skulle tablet-pc'er så ikke også få lov at vokse?

Vokseværket kan foreløbigt ses hos pc-producenten Asus, der viser vejen med gigant-tabletter skabt til Windows 8-universet, der med sit touch-interface nærmest tigger om at blive brugt i en tablet-notebook-kombination.

På den netop åbnede teknologimesse Computex kan man se det lækre design med poleret aluminium kendt fra firmaets ultrabærbare Zenbooks og tabletpc'en Transformer Prime omsat til Windows 8 i spændende nye formater.

Det betyder blandt andet en bærbar pc, hvor skærmen kan clipses af og på ligesom i Transformer Prime. På Transformer Prime virker mekanismen fremragende, og skiftet mellem at bruge skærmen som ren tablet og som almindelige notebook i kombination med tastaturet gav en glimrende brugeroplevelse på den Tegra3-/Android-baserede Transformer Prime, som ComON legede med med tidligere i år.

Asus har valgt det oplagte navn Transformer Book til de nye Windows-8 maskiner, som både gør sig som tabletter og bærbare computere.

Som tablet-pc'er betragtet bliver det de største af slagsen set nogensinde. Transformer Books vil kunne fås med skærmformaterne 11.6, 13 og 14 tommer.

To operativsystemer

I motorrummet på de nye maskiner finder man ægte pc-hardware i form af Core i7 (naturligvis Ivy Bridge) processorer, samt mulighed for særskilt grafikkort og op til 4GB hukommelse.

Skærmene er udstyret med en sammenklappelig fod på bagsiden, så de kan stå selv a la fotoramme, når man bruger dem i tablet-mode. Hvor meget de vejer i pc- og stablet-tilstand er der endnu ikke nogen oplysninger om.

Skulle 14 tommer være for lidt, kan man også anskaffe sig en Asus Transformer AiO. Det er en stand-alone-pc i stil med iMac og andre skærme med indbygget bundkort - bortset fra, at man i AiO's tilfælde kan hive selve den 18,3 tommer store skærm af standeren, - og stå med verdenshistoriens mest voluminøse iPad-konkurrent i hændnene (vi formoder, man vil være tilbøjelig til at bruge begge hænder.)

At tablet-tanken rent faktisk skal tages seriøst understreges af det faktum, at AiO leveres med både Android og Windows 8. Sidstnævnte er det normale OS, maskinen booter i, mens Android kan fremkaldes til enhver tid med et tryk på en knap.

TablTo hænder

En 18 tommers tablet? Hvorfor ikke? Hvis bare den er nogenlunde til at bære, burde det store format være som at læse i en stor, glitret billedbog, som dem folk lader ligge fremme på sofabordene blot for at signalere stil. Touch-interfacet bør fungere mindst ligeså godt som på en halvt så stor iPad - og måske i virkeligheden bedre. Sandsynligvis kan størrelsen både være et handicap og byde på en ganske behagelig brugeroplevelse.

Asus nøjes ikke med at sprænge tabletpc-formatet målt på skærmstørrelse. En anden spændende nyskabelse, som det taiwanesiske firma viste frem på Computex, var prototypen på en tabletpc/notebook  med to skærme - både fuld skærm på lågets yderside og en normal skærm på indersiden.

To skærme

TAICHI-computeren, som Asus kalder den, er endnu ikke produktionsklar, men ifølge Engadgets mand på stedet er konceptet ganske overbevisende: Maskinen er ikke meget tykkere end en normal ultraboook, og den virker fint som en tabletpc i lukket udgave, og skifter umærkeligt skærm, når man åbner låget.

Engadgets video med den dobbelt-skærmede tablethybrid kan ses her.

ComON har spurgt Asus om  nærmere detaljer om forventede priser og leveringstider for de nye maskiner, og håber at kunne bringere yderligere oplysninger senere i dag men de oplysninger er fimaet endnu ikke klar til at melde noget ud om.

_
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere