Artikel top billede

HP Danmark: Uvist hvor nedskæringer rammer

Ligesom i Danmark må HP i Norge forvente, at koncernens mange fyringer også rammer lokalt, men "Norge er et lille land i HP sammenhæng," lyder det optimistisk.

HP skal skille sig af med 27.000 medarbejdere over de næste par år, og det kommer til at ramme de fleste lande, hvor selskabet er repræsenteret.

Herhjemme svæver de 477 HP-ansatte også i uvished om, i hvor høj grad de mange fyringer rammer Danmark.

"Vi ved fortsat ikke noget om, hvor hårdt eller hvordan vi bliver ramt i Danmark, men ifølge udmeldingen rammer fyringerne bredt," siger Henrik Kirkeskov, informationschef hos HP i Danmark.

Det har også været fremme, at de mange afskedigelser hænger sammen med HP's herostratisk berømte pc-strategi. Det vil Henrik Kirkeskov ikke kommentere på, men henviser til den officielle udmelding fra koncernens øverste chef Meg Whitman.

Hun har varslet, at de ressourcer, som fyringerne udløser, skal bruges til at styrke kerneområder som cloud, big data og sikkerhed.

Synlige ændringer i Norge

Også i mange andre lande svæver de mulige fyringer, der svarer til otte procent af HP's samlede arbejdsstyrke, rundt som en ond ånd på gangene, fordi ingen kan sige noget om, hvor mange der skal fyres og hvornår i de enkelte lande.

Hos HP Norge forudser den nyansatte landechef Anita Krohn Traaseth "synlige ændringer".

"HP er inde i en reorganisering. Vi ved ikke, hvordan organisationskortet og kravet til reduktion i antal stillinger vil påvirke Norge lokalt, men jeg forventer ikke de store ændringer, da Norge er et lille land i HP-sammenhæng, siger Traaseth til Finansavisen.no.

HP Norges strategi er nu ifølge Traaseth til vurdering, men det skulle være sikkert, at den der i højere grad end tidligere vil blive uddelegeret beslutningskompetence til de enkelte HP-lande.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere