Artikel top billede

Kolding-forhandler femdobler bemandingen

Antallet af medarbejdere er steget fra ni til 45 på et år, og omsætningen er fordoblet flere år i træk. Hemmeligheden er ifølge direktøren, at MindZet "går efter kunden - ikke efter ordren".

MindZet, som har kontorer i Kolding, Sønderborg, Århus og København, specialiserer sig i at levere it-infrastruktur til kunder, der baserer sig på Microsoft-produkter. 

"Vi leverer eksempelvis Microsoft infrastruktur baseret på Windows server og Systemcenter-produkterne og også unified communication med fokus på Exchange og Lync," siger den 37-årige koldingenser Morten Waltorp Knudsen, der står bag MindZet.

 Firmaet leverer også udvikling på Azure-platformen og har egenudviklede produkter på hylden.

"For eksempel har vi udviklet produktet PermissionManager, som administrerer og dokumenterer SharePoint-rettigheder," fortæller Morten Knudsen.

MindZet havde i januar sidste år ni medarbejdere. I dag er der 45 ansatte, og også omsætningen er vokset dramatisk. Fra 15 millioner kroner i 2010 til 31 millioner i 2011. Resultatet efter skat voksede i samme periode fra 2,2 til 5,1 millioner kroner, og chefen forventer også, at antallet af medarbejdere når at stige til 55-60, inden året er omme. 

I regnskabsboksen her på siden ser tallene ganske anderledes ud, hvilket hænger sammen med, at CRN benytter sig af moderselskabstal, som er mindre end MindZet Gruppens konsoliderede tal.

Cloud-services gør MindZet sig også i, ligesom konsulentydelser og service er begyndt at fylde godt de sidste par år. Serviceforretningen tilbyder for eksempel en 24-7 vagtordning eller et driftsansvar, mens consulting er mere projektorienteret, hvor MindZet leverer rådgivning og implementering af projekter.

"Eksempelvis kan vi både tilbyde en implementering af et telefoni-projekt, men også tilbyde at tage driftsansvaret så kunden altid oplever, at der er en klartone" forklarer Morten Knudsen.

Tilfredse kunder bag successen

De fleste virksomheder med vind i sejlene har tilfredse medarbejdere, og mange har også bonusordninger. Hos MindZet henter de ansatte typisk 7.000-10.000 kroner i kvartalet i bonus. 

"Vores bonusordning fungerer sådan, at medarbejderne bliver målt på tre forskellige områder. 50 procent på hvor tilfredse kunderne er, 40 procent handler om de individuelle præstationer, og de sidste 10 procent baseres på udvalgte menneskelige værdier," siger Morten Knudsen og tilføjer:

"Hvis du leverer tilfredse kunder, så kommer indtjeningen også på en eller anden måde på den lange bane. Så det motiverer konsulenterne meget."

"Vi indgår langsigtede relationer. Du kan sige, at vi går efter kunden - ikke efter ordren," lyder det nærmest idealistiske udsagn.

Morten Knudsen ser også gerne, at hans ansatte leverer "lidt mere end kunden forventer". Og det har der gennem tiden været så mange ansatte, som har gjort, at selskabet de sidste fire år er blevet nomineret til den Microsoft-sponserede Årets pris for kundetilfredshed. Og ét af årene har MindZet også vundet prisen i konkurrence med 4.000 andre Microsoft-partnere over hele landet.

Mange succesfulde virksomheder supplerer den organiske vækst med at overtage konkurrenter eller på anden måde købe sig til vækst, og det har også været på agendaen hos MindZet.

"Vi har været i dialog med flere, uden at det indtil videre er blevet til noget, men vi er løbende på udkig efter virksomheder, der kan supplere vores forretning." siger Morten Knudsen, der fylder 38 den 11. august.

Konkurrencen mærker MindZet mest fra Atea, men også NetDesign stikker næsen frem ind imellem.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Efter fem år med KMD: Banedanmark søger it-leverandør til kæmpeordre på 170 millioner kroner
Banedanmark søger it-leverandør, der skal stå for driften af alle organisationens administrative it-systemer, når KMD’s nuværende kæmpe-kontrakt udløber.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.