Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Mira Data-stifter i speget domænesag om landsbynavn

Mike Rasmussen, manden bag de nu krakkede firmaer Mira Data og Mira Internet er røget uklar med lokale om jysk landsby-navn. Se her hvem der vandt sagen.

Det drypper af foragt og antydninger i en netop afgjort klagesag, hvor den tidligere direktør for den krakkede distributør Mira Data spiller en central rolle.

En række borgere i landsbyen Stoholm i Viborg Kommune, der kalder sig "Borgergruppen for Det gamle Rådhus", har forsøgt at fravriste stifteren af Mira Data og Mira Internet, Mike Rasmussen, domænet stoholm.dk.

Det er sket i en klagesag, hvor en gruppe, der præsenterer sig som en række borgere, offentlige institutioner og foreninger, har klaget til Klagenævnet over Domænenavne, for at få kontrol over domænet stoholm.dk.

Dette domænenavn er oprindeligt registeret af Mira Internet og ejes i dag af Mike Rasmussen. Domænet blev allerede registret i 1997.

De "lokale klagere" vil have kontrollen med Stoholm.dk og mener ikke, at Mike Rasmussen skal administrere siden. De skriver blandt andet i et indlæg til domæneklagenævnet, "Vi ønsker heller ikke at [Mike Rasmussen] skal sidde i Spanien og tjene penge på siden - og lokale så lægger det hårde arbejde i siden."

Det er chikane

Argumentationen er temmelig broget fra begge sider. "De lokale borgere" har eksempelvis vedlagt udskrift af telefonssamtale med direktør i selskabet Mira Internetsolutions, der har administreret domænet for Mike Rasmussen. De henviser også til, at Mike Rasmussen bor i Spanien og fortæller i klagen, at de under ingen omstændigheder vil samarbejde med Mike Rasmussen om domænet.

Omvendt hævder Mike Rasmussen, at de påstande, som borgergruppen fremkommer med om ham, stammer fra en tidligere ansat.

Som han skriver:

 "Desværre oplever man som erhvervsdrivende og direktør i mere end 20 år for forskellige virksomheder, enkelte gange, at medarbejdere efter afsked med en virksomhed, begynder at chikanere enten den pågældende virksomhed eller dennes ansatte."

Klagesagen indeholder mange flere kulørte detaljer, hvor der blandt andet stilles spørgsmålstegn ved, hvilke personlige interesser flere forskellige andre personer har i domænesagen. Både kommercielle og personlige. Blandt andet nævnes det, at to personer har været kærester.

I sidste ende bliver borgergruppen dog fældet på teknisk knockout. Borgergruppen ejer og bruger nemlig domænet stoholmby.dk. Og det bliver brugt i klagenævnets afgørelse, hvor det skriver, at domænet "Efter klagenævnets opfattelse i sig selv er velegnet til at opfylde klagernes behov [Borgergruppen red,]."

Derfor afviser Klagenævnet For Domænenavne klagen, og Mike Rasmussen er fortsat ejer af stoholm.dk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.