Artikel top billede

Mira Data-stifter i speget domænesag om landsbynavn

Mike Rasmussen, manden bag de nu krakkede firmaer Mira Data og Mira Internet er røget uklar med lokale om jysk landsby-navn. Se her hvem der vandt sagen.

Det drypper af foragt og antydninger i en netop afgjort klagesag, hvor den tidligere direktør for den krakkede distributør Mira Data spiller en central rolle.

En række borgere i landsbyen Stoholm i Viborg Kommune, der kalder sig "Borgergruppen for Det gamle Rådhus", har forsøgt at fravriste stifteren af Mira Data og Mira Internet, Mike Rasmussen, domænet stoholm.dk.

Det er sket i en klagesag, hvor en gruppe, der præsenterer sig som en række borgere, offentlige institutioner og foreninger, har klaget til Klagenævnet over Domænenavne, for at få kontrol over domænet stoholm.dk.

Dette domænenavn er oprindeligt registeret af Mira Internet og ejes i dag af Mike Rasmussen. Domænet blev allerede registret i 1997.

De "lokale klagere" vil have kontrollen med Stoholm.dk og mener ikke, at Mike Rasmussen skal administrere siden. De skriver blandt andet i et indlæg til domæneklagenævnet, "Vi ønsker heller ikke at [Mike Rasmussen] skal sidde i Spanien og tjene penge på siden - og lokale så lægger det hårde arbejde i siden."

Det er chikane

Argumentationen er temmelig broget fra begge sider. "De lokale borgere" har eksempelvis vedlagt udskrift af telefonssamtale med direktør i selskabet Mira Internetsolutions, der har administreret domænet for Mike Rasmussen. De henviser også til, at Mike Rasmussen bor i Spanien og fortæller i klagen, at de under ingen omstændigheder vil samarbejde med Mike Rasmussen om domænet.

Omvendt hævder Mike Rasmussen, at de påstande, som borgergruppen fremkommer med om ham, stammer fra en tidligere ansat.

Som han skriver:

 "Desværre oplever man som erhvervsdrivende og direktør i mere end 20 år for forskellige virksomheder, enkelte gange, at medarbejdere efter afsked med en virksomhed, begynder at chikanere enten den pågældende virksomhed eller dennes ansatte."

Klagesagen indeholder mange flere kulørte detaljer, hvor der blandt andet stilles spørgsmålstegn ved, hvilke personlige interesser flere forskellige andre personer har i domænesagen. Både kommercielle og personlige. Blandt andet nævnes det, at to personer har været kærester.

I sidste ende bliver borgergruppen dog fældet på teknisk knockout. Borgergruppen ejer og bruger nemlig domænet stoholmby.dk. Og det bliver brugt i klagenævnets afgørelse, hvor det skriver, at domænet "Efter klagenævnets opfattelse i sig selv er velegnet til at opfylde klagernes behov [Borgergruppen red,]."

Derfor afviser Klagenævnet For Domænenavne klagen, og Mike Rasmussen er fortsat ejer af stoholm.dk




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere