Artikel top billede

Dansk koncernchef: Nu er Expert på rette vej

Experts koncernchef Lars Christensen glæder sig over at have været med til vende en haltende forretning.

Han kom til for et halvt år siden. I dag glæder danske Lars Christensen sig over Expert-koncernens fremgang.

Danskeren tiltrådte stillingen som koncernchef efter en række rigtig svære år med butikslukninger og faldende omsætning for Expert.

Lars Christensen mener selv, at han hurtigt har identificeret et af koncernens problemer.

"Hvis du spørger folk, hvad de forbinder med Expert, får du meget forskellige svar. Det er utrolig vigtigt at definere, hvad vi ønsker, folk skal tænke, når de hører 'Expert', og hvad de skal føle, når de træder ind i en af vores butikker," siger han til CRN's norske søstermedie IT-bransjen.

"Om Expert skal de tænke, at vi har ekspertisen og kompetencerne til at give kunderne en tryg og god købsoplevelse. De skal vide, at vi er kompetente. Ekspertise er et budskab, vi skal eje."

Konklusionen er, at koncept og brand skal ensrettes på tværs af landegrænser, koncern og franchise, så forbrugerne forbinder Expert med et stærkt og troværdigt image.

Jeg rettede op på Expert Danmark

Den danske koncernchef kommer fra stillingen som administrerende direktør i Expert Danmark, hvor det i 2009 gik rigtig skidt. 

"Det fik jeg vendt i løbet af to år. Jeg tror, ledelsen valgte mig, fordi de håber, jeg kan gøre det samme med koncernen," fortæller Lars Christensen.

Og som sagt, har han allerede taget fat. Selv forklarer han, at det er en strategiændring, der er grunden til de seneste positive resultater.

Den tidligere ledelse stræbte efter at øge omsætningen ved at åbne flere forretninger, mens Lars Christensen fortæller, at Expert altid kan åbne nye butikker, når først de har fundet succesformlen. Så lige nu fokuserer han på at opgradere butikker og styrke det samlede Expert-brand.

Salgsresultater fra marts 2012 viser da også, at det går i den positive retning i såvel Sverige og Finland som i Danmark. Norge er endnu lidt bagefter. 

Dog skal det siges, at Experts datterselskab Proshop sidenhen har købt sig ind i Norge og støder frem på online-markedet.

Det kan du læse mere om her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere