Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Milliontab truer CESS-Danmark

Manglende betalinger fra kunder er sammen med borgerkrig blandt de faktorer, der faretruende belaster den nordjyske broker.

2011 har været et hårdt år for brokeren CESS Danmark, som i sit seneste regnskab må indkassere et underskud på 1,4 millioner kroner før skat mod et overskud året før på 3,3 millioner.

Nedturen er udløst af hensættelser og tab blandt andet på selskabets kundetilgodehavender. Ifølge ledelsen påvirker det sammen med nedskrivninger og direkte tab 2011-resultatet negativt med tæt ved 4,4 millioner kroner.

"Som ved tidligere regnskabsaflæggelser har vi foretaget en individuel vurdering af de enkelte debitorer, herunder deres betalingsevne. Hensættelserne er samlet set en konsekvens af disse vurderinger, og har ingen indflydelse på den fremadrettede drift," skriver CESS Danmarks direktør Nikolaj Johansen i en mail til CRN på spørgsmålet om, hvad der har udløst de store hensættelser.

Selskabet nævner desuden, at en af deres franchisetagere har været ramt af politisk uro, og at man derfor har hensat dette tilgodehavende som tab.

"Elfenbenskysten har været påvirket af borgerkrig, som desværre har umuliggjort vores muligheder for at drive forretningen som hidtil," lyder uddybningen fra Nikolaj Johansen.

CESS betegner samlet set 2011-resultatet som utilfredsstillende, men peger dog samtidig på, at man trods et stadig mere konkurrencepræget markedet har haft vækst i både aktiviteter og indtjening.

Dog er bruttofortjenesten for 2011 faldet med mere en 30 procent til godt otte millioner kroner, hvilket ikke er nok til at dække eksempelvis personaleomkostningerne, som alene lyder på 8,5 millioner kroner.

Tidligere på året blev CESS-Danmark kastet ud i en krise, da selskabets salgsdirektør Dennis Nielsen blev bortvist fra firmaet. Han blev kort efter tilbageholdt i USA, hvor han i sidste måned - efter mere end to måneders udrejseforbud - blev dømt for at afgive falske oplysninger til de amerikanske myndigheder i forbindelse med en handel med it-udstyr, som endte i Dubai.

Sagen førte blandt andet til, at selskabets bestyrelsesformand og tre menige bestyrelsesmedlemmer nedlagde deres poster.

Læs videre om CESS:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.