Artikel top billede

Roskildeforhandler overvejer at droppe it og sælge parfume

Salgsbutikken, har nu så svært ved at tjene penge på mobiltelefonsalg, at direktøren Thomas Schaltz overvejer at skifte radikalt ud i varesortimentet.

Salgsbutikken A/S har hidtil solgt mobiltelefoner og mobiltelefontilbehør, og helt frem til 2010 tjente forretningen da også penge på produkterne.

Det nyligt offentliggjorte årsregnskab for 2011 fortæller dog en anden historie.

"Folk køber ikke rigtig tilbehør til deres telefoner mere, fordi der ligger så meget i salgskassen. Hvad skal forhandlerne tjene penge på, når producenterne ligger det hele i salgspakkerne nu? Det er som bekendt tilbehøret der er en høj avance på, det er bestemt ikke telefonerne," siger en frustreret direktør fra Salgsbutikken A/S.

Virksomheden gik fra et overskud på knap 620.000 kroner i 2010 til et underskud på små 400.000 kroner i 2011. Thomas Schaltz fortæller, at det dog ikke kun er producenternes nye salgspakker, der presser de små forhandlere. Også en dyr husleje og en stor elregning, har bevirket, at Salgsbutikken A/S kom ud af 2011 med underskud.

Dertil kommer de store kæder, der kan handle direkte hos producenterne og dermed virkelig presse priserne i forhold til de små forhandlere, som tvinges til at købe ind i via distributørerne.

"Den største årsag, til at vi er gået på tilbage, er Elgiganten. De sælger deres varer til langt under vores cost-priser. Vi er mange i branchen, som slet ikke kan konkurrere med deres priser," siger Thomas Schaltz til CRN.

Det dårlige resultat i 2011 har fået direktøren til at omlægge hele forretningen.

"Jeg har lukket den fysiske butik ned, så det er kun online nu. Der er slet ikke penge i at drive en fysisk forretning mere," fortæller direktør Thomas Schaltz.

Dermed har han sparet husleje og en række andre udgifter væk heriblandt lønninger til tre medarbejdere, som blev afskediget i forbindelse med butikslukningen.

Hvor meget mere, der skal laves om på forretningen, ved direktøren ikke endnu. Han er optimistisk og tror på, at han kan vende sidste års underskud til et lille overskud i år bare ved at minimere omkostningerne. Alligevel fortæller Thomas Schaltz, at han også tænker i andre baner.

"Det hedder jo 'Salgsbutikken', så jeg kan jo i virkeligheden sælge hvad som helst. For eksempel har jeg en god kontakt til parfume, jeg kan importere fra udlandet," siger Thomas Schaltz og griner så alligevel lidt.

Læs mere om Salgsbutikken:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft: Slut med at overføre data til USA - garanterer at al data fra EU-kunder fra næste år kan blive i Europa
Det er slut med at sende data over Atlanten for Microsoft, der nu over for alle sine bekymrede kunder med et nyt 'pledge' garanterer, at al europæisk data kan blive i europæiske datacentre og ikke vil blive sendt til USA. Se Microsofts løfte her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Infrastruktur: Byg et velfungerende Data Estate i otte trin
Mange virksomheder trækker på så mange og righoldige datakilder, at det bliver stadig sværere at holde rede på alle de informationer, man har. Samtidig lever et traditionelt data warehouse sjældent op til hverken de aktuelle eller – i særdeleshed – fremtidige krav fra forretningen. Løsningen er at udvide til en egentlig Data Estate; et stykke kritisk infrastruktur som gør det muligt at opbevare, organisere, konsolidere og analysere organisationens samlede datamængde. Denne hvidbog giver et samlet billede af, hvordan man gennem otte trin bevæger sig mod at implementere og drage nytte af en Data Estate. Samt hvordan du prioriterer indsatsen, så den giver størst værdi for forretningen.