Artikel top billede

Vestjysk pc-tyv fanget med sporings-chip

Varde Kommune opfordrer sine kommunale kolleger til at bruge elektronisk tyverisikring på computere. Det virker.

Klaus Vest er en glad mand.

Som ansvarlig for skole-it i Varde Kommune har han netop fået en stjålen computer retur. Det er en sjælden oplevelse.

"Varde Kommune har været meget hårdt ramt af tyveri. Alene på skoleområdet blev der stjålet for over en million sidste år, så vi synes, at det er en god nyhed," siger Klaus Vest.

I fremtiden skal tyveknægte vide, at det ikke er barnemad at stjæle computere fra kommunens institutioner. Det var nemlig en skjult sladrehank, der fældede tyven.

Vidste slet ikke at den var forsvundet

Efter mange tyverier sidste år valgte Klaus Vest i foråret at investere i digital sporing. 

Firmaet AbsoluteSoftware har teknologien Computrace liggende på mange computere fra fødslen. For cirka 300 kroner kan en it-administrator vælge at aktivere funktionen. 

Tyverisikringen er en integreret del af computerens bundkort, og den bliver derfor ikke slettet, hvis tyven installerer nyt software.

It-administratorer har adgang til et overvågnings-modul, hvor maskinerne med korte mellemrum melder tilbage med ip-adresser, brugernavne og så videre.

Det var sikringen, der opdagede, at maskinen ikke længere stod på kommunens 10. klasse-Campus, som den skulle. Da den stjålne Lenovo-computer blev koblet på nettet, gav den indbyggede sladrehank lyd fra sig.

"Jeg fik en besked om, at en af maskinerne ikke længere havde det navn, som jeg havde givet den. Da jeg opdagede det, meldte jeg den stjålet," siger Klaus Vest, der har ansvaret for over 4000 computere i kommunen.

Ud over den digitale sporingschip bliver alle computere nu også indgraveret med et stort logo og kommunens navn.

I denne uge blev en 38-årig mand fra Janderup sigtet for hæleri. Politiet fandt computeren på hans bopæl. Manden hævdede, at han havde fået computeren som betaling for noget arbejde. Han har hjulpet politiet frem til sin hæler, og politiet har informationer om endnu en person, som kan være den oprindelige tyv.

Se en præsentation af chipbaseret tyverisikring i videoen:




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere