Artikel top billede

Nova Data: CBC planker vores roadshow-koncept

CBC undskylder brug af fotos, men afviser beskyldning om plagiat af konkurrentens markedsføring.

En butikskampagne, som i foråret løb af stabelen under overskriften "Roadshow", fra de tre jyske forhandlere Electronic Center fra Esbjerg, JA Computer i Skive og Nova Data i Sønderborg, har været så vellykket, at det også har inspireret forhandler- og indkøbskæden CBC til at forsøge sig indenfor genren.

Men ifølge indehaver af Nova Data, Kenan Hansen har CBC ikke bare nøjedes med at lade sig inspirere. I en mail til sine egne forhandlere har CBC nemlig - uden at spørge om lov - genbrugt konkurrenternes billede fra et roadshow i marts, hvor kunder stod i kø foran Electronic Center i Esbjerg.

I mailen tilbyder CBC sine forhandlere at deltage i et tilsvarende arrangement, hvor forskellige producenter dukker op i butikkerne samtidig med at kunderne får særligt favorable tilbud på udvalgte spot-varer.

Men udover at CBC altså bruger et billede fra konkurrenternes arrangement, er hele ideen ifølge Kenan Hansen en direkte kopi af de tre selvstændige forhandleres egen kampagne.

"Det er da meget fedt, at de kopierer ideen, men jeg tænker bare: Find dog på noget selv, hvis I mangler ideer til, hvordan I kan få folk ind i jeres butikker. Jeg synes, det er lidt plat. CBC kunne da i det mindste have taget kontakt til mig og spurgt, om de måtte bruge det billede," siger Kenan Hansen.

Se også:
Billedgalleri fra Roadshow i Esbjerg den 2. marts

Arrangementerne hos Electronic Center, JA Computer og Nova Data løb af stabelen i marts og april, og hos CBC var ideen at få tilsvarende kampagner op at stå inden sommerferien. Det er nu udskudt til efter sommer, hvor CBC-direktør Peder Hvejsel forventer at kunne gennemføre 8-10 roadshows. Han beklager i øvrigt, at CBC har brugt et foto, der ikke tilhørte kæden.

"Det burde vi ikke have gjort, så det vil jeg gerne beklage og undskylde direkte over for vores kolleger," siger Peder Hvejsel.

Han peger samtidig på, at ideen om at kombinere slagtilbud med butiksbesøg fra producenter ikke er nogen ny opfindelse.

"Kenan Hansen har jo ikke opfundet roadshows. Det har jeg heller ikke. Dybest set er det jo bare et åbent hus, hvor leverandører præsenterer deres produkter og giver et godt tilbud. Det har eksisteret i lige så mange år, jeg har været med i branchen," siger Peder Hvejsel, som dog erkender inspirationen udefra.

"Når vi gør det samme, er det fordi, vi kan se, at der åbenbart er interesse for det blandt kunderne. Derfor ville vi også gerne gøre det i vores regi," siger han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Test: Derfor vil jeg gerne have Google ind i min næste bil - og det er dårligt nyt for nogle bilproducenter
Googles Android Automotive er et vellykket styresystem til bilen, der vender op og ned på magtbalancen i bilbranchen. Computerworld har prøvekørt softwaren og har dommen klar.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Udnyt ressourcerne bedre og skru op for overskuddet
Spildt arbejde, ineffektive processer og ringe forretningsindsigt er blot tre tegn på ringe ressourceudnyttelse. I dette whitepaper får du viden om, hvordan du måler ressourceudnyttelsen – og bruger indsigten operationelt, taktisk og strategisk.