Artikel top billede

Søren Schønnemann er 36 år. Han er gift med Mette. Sammen har de Frederik på seks år og Cecilie på to år. Familien bor i Ubberød ved Hørsholm.

Man skal ikke være bange for at spørge specialisterne til råds

GN Netcoms nordiske managing director vil se resultater af sit arbejde, men samtidig bestræber han sig på ikke at lade sig presse af andre.

Hvad holder du mest og mindst af ved it-branchen?

Det bedste ved it-branchen er dynamikken - alt kan ske. Teknologier forenes og splittes lige så hurtigt. Mulighederne er endeløse. Det giver mig et kick at vide, at der er store behov derude, som endnu ikke er afdækket - end ikke opdaget. I morgen kan det være noget helt nyt, der sætter dagsordenen. Derfor handler det om at arbejde fleksibelt og kunne omstille sig. Det, jeg mindst kan lide, er, at der er mange i branchen, som tror, de ved alt om alt. Jeg mener ikke, man skal være bange for at spørge specialisterne til råds.

Hvad er du mest stolt af i din karriere?

Beslutningen om tidligt i min karriere at flytte til udlandet (London) for at få international erfaring. Det har lært mig, at jeg i en intens og meget konkurrencepræget salgskultur kan og skal gøre mig gældende. Det har givet succes sidenhen.

Og hvad er du mindst stolt af?

At skulle opsige talentfulde medarbejdere for at nå et kortsigtet mål. Jeg forstår nødvendigheden, men den del af mit arbejde vil aldrig gøre mig stolt.

Hvilken person i it-branchen har betydet mest for dig?

Bill Gates. Hans produkter fik mig ind i it-universet. Uden hans værk og virksomhed havde jeg nok valgt anderledes.

Hvor ville du være i dag, hvis du kunne gå tilbage i tiden og selv udforme din karriere?

Jeg lever 96 procent af min karrieredrøm - de resterende fire procent skulle indeholde mere kaos!

Hvad laver du om 10 år?

Jeg har selvfølgelig visioner og målsætninger, men 10 år ud i fremtiden kan man ikke spå om i detaljer. Der er for mange faktorer, der spiller ind. Derfor er jeg også fleksibel. Dog er jeg ret sikker på, at det har en snert af noget internationalt.

Hvilket job ville du have, hvis du kunne vælge frit?

Skulle jeg have et andet job, ville kravet være, at der indgik den samme grad af rådgivning og mulighed for at påvirke de berøringsflader, som jeg har i dag. At kunne se resultatet af de beslutninger, jeg træffer, er vigtigt for mig.

Hvad er den største trussel mod din del af branchen?

Kortsigtede beslutninger, der træffes på grund af for lille forståelse for den værditilførsel, som kvaliteten og differentieringen af forskellige produkter bevirker. Det er et stort problem i headset-branchen. Der er et enormt behov for rådgivning og tilpasning, som desværre ofte først bliver anerkendt efter den første investering. Det koster vores kunder penge og tidsressourcer. De har i værste tilfælde købt et dyrt unified communications-system, hvis værditilførsel elimineres, fordi forkerte headset ødelægger investeringen.

Hvad ville du gøre, hvis du var Danmarks it-minister?

Jeg ville sikre, at Danmarks it-strategi tager udgangspunkt i maksimal udnyttelse af det potentiale, der ligger i adgang til og forståelse af at bruge forskellige teknologier og systemer. Vi skal blive bedre til at tage ansvar for den it-forståelse, der skal sikre vores fremtidige produktivitet og velfærd.

Hvordan takler du arbejdspres?

Jeg minder mig selv om, at det trods alt kun er et job. Jeg skal kunne stå inde for den indsats og kvalitet, jeg leverer, men at underlægge sig andres pres og forventninger er en uholdbar strategi - det kan dog være nødvendigt i korte perioder.

Hvordan kobler du af?

Jeg kobler af gennem fysisk aktivitet som for eksempel mountainbike, skiløb, fodbold eller golf. Men en løbetur kan sagtens tjene samme formål. Jeg kobler dårligt af ved at gå ned i tempo. Der skal ske noget - vi lever jo kun ca. 76 år i gennemsnit. Det er ikke lang tid til alt det, vi skal nå.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Danoffice IT overtager aarhusianske Edgemo med mere end 100 medarbejdere: Samlet omsætning nærmer sig nu to milliarder kroner
Danoffice IT køber det aarhusianske infrastruktur-selskab Edgemo, der omsætter for mere end 600 millioner kroner.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Hvordan ser kundetilfredshed ud i det moderne kontaktcenter?
Det er simpelt: Dine kunder får de svar, som de har brug for, gennem deres fortrukne kanal, med forbløffende hastighed. Gå ikke glip af denne e-bog, hvor vi gennemgår alt hvad du behøver at vide omkring Cisco Webex Contact Center.