Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

"Boksehandskerne bruger vi til lønforhandlingerne," siger Erik Testmann (t.v.) med et glimt i øjet. De gamle handsker stammer fra Eriks far, der engang vandt Københavnsmesterskabet i sværvægtsboksning. Til højre står sønnen Thomas.
Foto: Victoria Rogena Holst Poulsen

Erik Testmann: Boksehandskerne er til lønforhandlinger

20-års jubilæet for Contest A/S falder sammen med stifter og direktør Erik Testmanns 60-års fødselsdag. Men han har bestemt ikke travlt med at gå på pension.

Holder tingene adskilt

En 60-års fødselsdag er ikke noget, der får Erik Testmann til at tænke i pensionsbaner. Men sådan har det ikke altid været.

"Da jeg startede Contest lige efter min 40-års fødselsdag, tænkte jeg, jeg ville arbejde i 10 år og gå på pension allerede som 50-årig. Så blev jeg 50 og besluttede at tage 10 år mere. Nu har jeg så rundet de 60, og jeg er fristet til at sige det samme igen," fortæller han og griner.

Direktøren går nemlig ikke med drømme om at fylde en pensionisttilværelse med golfspil og havenusseri. Han elsker sit job og er sikker på, han alligevel ville dyrke det som hobby, hvis han ikke arbejdede.

Uden en pension i kikkerten er sønnen Thomas Testmann dermed heller ikke kørt i stilling til at overtage hele biksen. De vil ikke afvise, at det er det, der en dag skal ske, men det er i hvert fald ikke en plan, der er søsat på nuværende tidspunkt.

'Far' og 'hr. Testmann'

Da CRN besøger Contest A/S i Herlev, er kontoret nærmest tomt. Faktisk er det kun de to, der er til stede. Det skyldes hverken sygdom, ferie eller dårlige tider - det er tværtimod et godt tegn.

"Her skal helst være så tomt som muligt. Det betyder jo, at forretningen går godt," forklarer Erik med henvisning til, at en del af virksomhedens konsulenter har fast plads ude hos kunderne.

Det med at arbejde tæt sammen, når man er far og søn, og der ikke nødvendigvis er en masse andre kolleger på kontoret, er ikke noget problem. Efter eget udsagn bliver Erik og Thomas aldrig trætte af hinanden. Nøglen til det er, at de sørger for at holde arbejde og familieliv adskilt. På arbejde er de kolleger, og i fritiden er de far og søn.

"Det fungerer, fordi vi holder tingene adskilt. Men det er jo ikke så skarpt opdelt, at jeg ligefrem kalder ham 'hr. Testmann', når vi er på arbejde," fortæller sønnen Thomas, hvortil far Erik straks har et kækt svar parat:

"Det burde du måske? Så skulle jeg måske også begynde at gå med hat," siger 'far Testmann'.

Det ligger i blodet

Det er i disse dage 20 år siden, Erik startede Contest A/S. Efter sin 40 års fødselsdag i 1992 besluttede han sig for at springe ud som selvstændig i it-branchen:

"Jeg havde taget tilløb til det i lang tid. Jeg har faktisk altid haft en trang til at være mig selv. Det kan du nok også nikke genkendende til?" Spørgsmålet er henvendt til sønnen Thomas, der sidder ved siden af. Han nikker.

Egentlig var det Eriks plan at læse jura, men det blev det aldrig til. Han er dog ikke uddannelsesløs af den grund.

"Jeg har en kæmpe uddannelse bag mig. Den er bare ikke formel," siger han.

Ifølge Erik ligger det faktisk i blodet, det med at være selvstændig. Han kommer af en familie af selvstændige erhvervsdrivende, og hans kone, Thomas' mor, er fra en købmandsfamilie.

Ved siden af Contest A/S ejer Erik og Thomas Testmann desuden softwarevirksomheden Time Sheet Reporter, der tilbyder tidsregistrering baseret på Microsoft Outlooks kalender.

"Det er en livsstil at drive egen virksomhed. Hvis du beslutter dig for kun at have en virksomhed klokken 8-16, fungerer det ikke," siger Thomas.

Thomas var 13 år gammel, da hans far startede Contest A/S i 1992. Han fulgte dengang med fra sidelinjen, og farens interesse for it smittede af på sønnen, der blev ansat som studentermedhjælper i sin studietid.

I 2004 blev han færdig som cand.mag.dat, og det betød en fastansættelse i virksomheden.

"Jeg startede egentligt som studentermedhjælp, men fandt efter et par måneder ud af, at det her virkelig var noget jeg ville, så her sidder jeg i dag," fortæller Thomas nu otte år senere.

I løbet af de otte år er han blevet marketingsdirektør, og i dag kan han slet ikke forestille sig at være andre steder.

Det skal ikke være en milliardforretning

Far og søn supplerer hinanden godt. Thomas er fascineret af marketing, mens far Erik er mere til det med at 'have fingrene i det'. Derfor er det Thomas, der håndterer marketing i virksomheden, mens Erik tager sig af det tekniske.

"Jeg vil ikke være skrivebordsgeneral."

Planen for fremtiden er lige nu 'bare' at fortsætte med at køre forretningen. Hverken Erik eller Thomas har ambitioner om at gøre virksomheden til et milliardforetagende. Den nuværende størrelse, som de selv vil beskrive som værende mellemstor, passer perfekt. Der skal nemlig være tid og plads til at pleje det gode forhold til kunderne, for den nære kunderelation er det vigtigste i Contest A/S. Det er de relationer, der har gjort, at mange af virksomhedens kunder er loyale kunder, der har været med i mange år. Nogle af dem har ligefrem været med siden begyndelsen i 1992.

Ambitionen er derfor at følge med udviklingen og markedet, fortæller Thomas:

"Vi skal ikke være kæmpestore. Vi skal altid have den rigtige størrelse."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere