Artikel top billede

"Boksehandskerne bruger vi til lønforhandlingerne," siger Erik Testmann (t.v.) med et glimt i øjet. De gamle handsker stammer fra Eriks far, der engang vandt Københavnsmesterskabet i sværvægtsboksning. Til højre står sønnen Thomas.
Foto: Victoria Rogena Holst Poulsen

Erik Testmann: Boksehandskerne er til lønforhandlinger

20-års jubilæet for Contest A/S falder sammen med stifter og direktør Erik Testmanns 60-års fødselsdag. Men han har bestemt ikke travlt med at gå på pension.

Holder tingene adskilt

En 60-års fødselsdag er ikke noget, der får Erik Testmann til at tænke i pensionsbaner. Men sådan har det ikke altid været.

"Da jeg startede Contest lige efter min 40-års fødselsdag, tænkte jeg, jeg ville arbejde i 10 år og gå på pension allerede som 50-årig. Så blev jeg 50 og besluttede at tage 10 år mere. Nu har jeg så rundet de 60, og jeg er fristet til at sige det samme igen," fortæller han og griner.

Direktøren går nemlig ikke med drømme om at fylde en pensionisttilværelse med golfspil og havenusseri. Han elsker sit job og er sikker på, han alligevel ville dyrke det som hobby, hvis han ikke arbejdede.

Uden en pension i kikkerten er sønnen Thomas Testmann dermed heller ikke kørt i stilling til at overtage hele biksen. De vil ikke afvise, at det er det, der en dag skal ske, men det er i hvert fald ikke en plan, der er søsat på nuværende tidspunkt.

'Far' og 'hr. Testmann'

Da CRN besøger Contest A/S i Herlev, er kontoret nærmest tomt. Faktisk er det kun de to, der er til stede. Det skyldes hverken sygdom, ferie eller dårlige tider - det er tværtimod et godt tegn.

"Her skal helst være så tomt som muligt. Det betyder jo, at forretningen går godt," forklarer Erik med henvisning til, at en del af virksomhedens konsulenter har fast plads ude hos kunderne.

Det med at arbejde tæt sammen, når man er far og søn, og der ikke nødvendigvis er en masse andre kolleger på kontoret, er ikke noget problem. Efter eget udsagn bliver Erik og Thomas aldrig trætte af hinanden. Nøglen til det er, at de sørger for at holde arbejde og familieliv adskilt. På arbejde er de kolleger, og i fritiden er de far og søn.

"Det fungerer, fordi vi holder tingene adskilt. Men det er jo ikke så skarpt opdelt, at jeg ligefrem kalder ham 'hr. Testmann', når vi er på arbejde," fortæller sønnen Thomas, hvortil far Erik straks har et kækt svar parat:

"Det burde du måske? Så skulle jeg måske også begynde at gå med hat," siger 'far Testmann'.

Det ligger i blodet

Det er i disse dage 20 år siden, Erik startede Contest A/S. Efter sin 40 års fødselsdag i 1992 besluttede han sig for at springe ud som selvstændig i it-branchen:

"Jeg havde taget tilløb til det i lang tid. Jeg har faktisk altid haft en trang til at være mig selv. Det kan du nok også nikke genkendende til?" Spørgsmålet er henvendt til sønnen Thomas, der sidder ved siden af. Han nikker.

Egentlig var det Eriks plan at læse jura, men det blev det aldrig til. Han er dog ikke uddannelsesløs af den grund.

"Jeg har en kæmpe uddannelse bag mig. Den er bare ikke formel," siger han.

Ifølge Erik ligger det faktisk i blodet, det med at være selvstændig. Han kommer af en familie af selvstændige erhvervsdrivende, og hans kone, Thomas' mor, er fra en købmandsfamilie.

Ved siden af Contest A/S ejer Erik og Thomas Testmann desuden softwarevirksomheden Time Sheet Reporter, der tilbyder tidsregistrering baseret på Microsoft Outlooks kalender.

"Det er en livsstil at drive egen virksomhed. Hvis du beslutter dig for kun at have en virksomhed klokken 8-16, fungerer det ikke," siger Thomas.

Thomas var 13 år gammel, da hans far startede Contest A/S i 1992. Han fulgte dengang med fra sidelinjen, og farens interesse for it smittede af på sønnen, der blev ansat som studentermedhjælper i sin studietid.

I 2004 blev han færdig som cand.mag.dat, og det betød en fastansættelse i virksomheden.

"Jeg startede egentligt som studentermedhjælp, men fandt efter et par måneder ud af, at det her virkelig var noget jeg ville, så her sidder jeg i dag," fortæller Thomas nu otte år senere.

I løbet af de otte år er han blevet marketingsdirektør, og i dag kan han slet ikke forestille sig at være andre steder.

Det skal ikke være en milliardforretning

Far og søn supplerer hinanden godt. Thomas er fascineret af marketing, mens far Erik er mere til det med at 'have fingrene i det'. Derfor er det Thomas, der håndterer marketing i virksomheden, mens Erik tager sig af det tekniske.

"Jeg vil ikke være skrivebordsgeneral."

Planen for fremtiden er lige nu 'bare' at fortsætte med at køre forretningen. Hverken Erik eller Thomas har ambitioner om at gøre virksomheden til et milliardforetagende. Den nuværende størrelse, som de selv vil beskrive som værende mellemstor, passer perfekt. Der skal nemlig være tid og plads til at pleje det gode forhold til kunderne, for den nære kunderelation er det vigtigste i Contest A/S. Det er de relationer, der har gjort, at mange af virksomhedens kunder er loyale kunder, der har været med i mange år. Nogle af dem har ligefrem været med siden begyndelsen i 1992.

Ambitionen er derfor at følge med udviklingen og markedet, fortæller Thomas:

"Vi skal ikke være kæmpestore. Vi skal altid have den rigtige størrelse."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft: Slut med at overføre data til USA - garanterer at al data fra EU-kunder fra næste år kan blive i Europa
Det er slut med at sende data over Atlanten for Microsoft, der nu over for alle sine bekymrede kunder med et nyt 'pledge' garanterer, at al europæisk data kan blive i europæiske datacentre og ikke vil blive sendt til USA. Se Microsofts løfte her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.