Artikel top billede

Telekædens tumult blev dyr for Boresko

En stribe teleudbyderes farvel til Telekæden er med til at trække Roskilde-forhandlerens regnskab ned.

Sammen med it, kontorforsyning og -møbler og it har salg af telefoni i mange år været et vigtigt ben i forretningsgrundlaget hos CBC-forhandleren Boresko Totalkontor. Telefoni-benet i forretningen har Boresko drevet som medlem af Telekæden.

Så da teleudbyderne Telia, Telenor og 3's sidste forår stoppede samarbejdet med Telekæden, gik det hårdt ud over Roskilde-forhandlerens økonomi, fortæller Boreskos direktør Jan Grye Pedersen.

"I og med at Telenor, Telia og 3 sådan mere eller mindre forsvandt fra den ene dag til den anden, måtte vi sadle om. Med de opsigelsesvarsler der nu engang er, måtte vi opfinde et andet forretningsgrundlag. Det er en tilpasning, som vi har været igennem," fortæller Boresko-direktøren, som samtidig har været plaget af faldende salg af kontormøbler.

Samlet set faldt omsætningen i Boresko med næsten ti procent til lige knap 34 millioner mod næsten 37 millioner året før. På bundlinien måtte Boresko indkassere et underskud før skat på 426.000 kroner mod et minus på 77.000 kroner året før.

Boresko har dog undgået samme skæbne som en række Telekæden-forhandlere, der måtte dreje nøglen om efter leverandørflugten.

Læs om de andre Telekædebutikkers skæbne:
Telekæden-direktør spår otte butikslukninger
Telekæden Amager under tvangsopløsning
Telekæden tager livet af Kongstad Electronic

Jan Grye Pedersen ser dog med fortrøstning på indeværende år, hvor Telekæden har erstattet de tidligere leverandører med nye aftaler med TDC, Greentel og IPConnect, og samlet set forventer han et lille plus på bundlinien i her i 2012. Men tumulten i på telemarkedet og især Telekæden er ikke gået sporløst henover Roskildeforhandleren, som i 2011 måtte skære et par ansatte bort, så der i dag er 18 medarbejdere i firmaet.

"For tre år siden var vi 11 ansatte til at drive vores Telekæden shop-in-shop. Der er vi tre mand tilbage i dag, så det har helt klart betydet noget for vores bemanding, men med de koncepter, som vi nu har fået fra telekæden, begynder det at se fornuftigt ud igen," siger Jan Grye Pedersen, som samtidig kan glæde sig over at salget af kontorartikler er stigende og dermed lever op til det budgetterede.

Læs også:
CBC dropper Telekæden-samarbejde
Forhandlere tror på Telekæden
Telia-krise frustrerer Telekæde-forhandlere
Boresko holder skindet på næsen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere