Artikel top billede

Telekædens tumult blev dyr for Boresko

En stribe teleudbyderes farvel til Telekæden er med til at trække Roskilde-forhandlerens regnskab ned.

Sammen med it, kontorforsyning og -møbler og it har salg af telefoni i mange år været et vigtigt ben i forretningsgrundlaget hos CBC-forhandleren Boresko Totalkontor. Telefoni-benet i forretningen har Boresko drevet som medlem af Telekæden.

Så da teleudbyderne Telia, Telenor og 3's sidste forår stoppede samarbejdet med Telekæden, gik det hårdt ud over Roskilde-forhandlerens økonomi, fortæller Boreskos direktør Jan Grye Pedersen.

"I og med at Telenor, Telia og 3 sådan mere eller mindre forsvandt fra den ene dag til den anden, måtte vi sadle om. Med de opsigelsesvarsler der nu engang er, måtte vi opfinde et andet forretningsgrundlag. Det er en tilpasning, som vi har været igennem," fortæller Boresko-direktøren, som samtidig har været plaget af faldende salg af kontormøbler.

Samlet set faldt omsætningen i Boresko med næsten ti procent til lige knap 34 millioner mod næsten 37 millioner året før. På bundlinien måtte Boresko indkassere et underskud før skat på 426.000 kroner mod et minus på 77.000 kroner året før.

Boresko har dog undgået samme skæbne som en række Telekæden-forhandlere, der måtte dreje nøglen om efter leverandørflugten.

Læs om de andre Telekædebutikkers skæbne:
Telekæden-direktør spår otte butikslukninger
Telekæden Amager under tvangsopløsning
Telekæden tager livet af Kongstad Electronic

Jan Grye Pedersen ser dog med fortrøstning på indeværende år, hvor Telekæden har erstattet de tidligere leverandører med nye aftaler med TDC, Greentel og IPConnect, og samlet set forventer han et lille plus på bundlinien i her i 2012. Men tumulten i på telemarkedet og især Telekæden er ikke gået sporløst henover Roskildeforhandleren, som i 2011 måtte skære et par ansatte bort, så der i dag er 18 medarbejdere i firmaet.

"For tre år siden var vi 11 ansatte til at drive vores Telekæden shop-in-shop. Der er vi tre mand tilbage i dag, så det har helt klart betydet noget for vores bemanding, men med de koncepter, som vi nu har fået fra telekæden, begynder det at se fornuftigt ud igen," siger Jan Grye Pedersen, som samtidig kan glæde sig over at salget af kontorartikler er stigende og dermed lever op til det budgetterede.

Læs også:
CBC dropper Telekæden-samarbejde
Forhandlere tror på Telekæden
Telia-krise frustrerer Telekæde-forhandlere
Boresko holder skindet på næsen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere