Artikel top billede

Norsk kanal jubler over Surface og Windows 8

En rundspørge blandt norske Microsoft-konsulenter viser, at kanalen tror på, at Microsoft nu viser Apple baghjul.

Norske Computerworld har ringet rundt til norske it-konsulenter for at få en kommentar til Microsofts overraskende lancering af tablet-computeren Surface. Og kommentarerne er overraskende positive.

Jon Fageraas, der er direktør for kundeudvikling i Bekk Consulting, tror at Surface vil gøre sig godt i erhvervsmarkedet.

"Vi har hørt, at Microsofts grænseflade kommer til at adskille sig fra konkurrenterne. At Microsoft tør gøre det, synes jeg er dristigt og interessant," siger han og forklarer, hvorfor han tror Surface kan gøre en forskel på erhvervsmarkedet.

"Udnyttelsen af samspillet mellem enheder og tilgang til tjenester på tværs af platforme er afgørende for at nå ud til erhvervsmarkedet. Det at kunne tilbyde et operativsystem og en enhed, som kan operere både med touch og med en traditionel grænseflade, vil gøre det muligt for brugere at benytte samme enhed i flere situationer."

Teknologi-direktør i Creuna Norge Joakim Hovlid ser også frem til Surface.

"Det her vil tilføre markedet en længe ønsket konkurrence. Vi er overbevist om, at Windows/Phone 8 vil repositionere Microsoft i markedet og give dem en tiltrængt ekstreme makeover," siger han.

I det hele taget er de norske konsulenter meget positive overfor Microsofts nye tiltag.

Kun hos konsulenthuset Bouvet er det lidt mere negative toner, hvor afdelingsleder Lars Helgeland mener, at Microsoft er for sent ude. Han frygter, at forbrugerpres vil betyde, at iPad kommer til slå igennem på erhvervsmarkedet. Men hans kollega Martin Gravråk er langt mere positiv. Han peger især på tastaturet til Surface, som han tror, vil blive af afgørende betydning på erhvervsmarkedet.

"Surface og Windows 8 er godt tilrettelagt for professionel brug," konstaterer han.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere