Artikel top billede

Fra pilsnerkonge til distributionskejser

Den nye topboss for Also Actebis har en fortid i bryggeribranchen.

Da det anerkendte tyske magasin Der Spiegel i 2003 skrev om bryggeriet Warsteiner - kendt for blandt andet dåseøllen Paderborner - var det med udgangspunkt i direktøren, den "temperamentsfulde peruvianer" Gustavo Möller-Hergt.

Gustavo Möller-Hergt, der netop er udnævnt til koncernchef for Also Actebis, stod dengang overfor at skulle fyre 150 medarbejdere, og var samtidig midt i en fejde omkring den fremtidige kurs for bryggeriet, der på daværende tidpunkt, netop var blevet passeret af konkurrenten Krombacher, som Tysklands største.

I første omgang kom Gustavo Möller-Hergt sejrrig ud af kampen om magten i bryggeriet. Men i 2007 tabte han en ny magtkamp. Efter 15 i år i firmaet blev han smidt ud for fuld hornmusik. Sagen blev afgjort ved et udenretlig forlig i 2009.

Ganske kort tid efter begyndte Gustavo Möller-Hergt at arbejde for Walter P. J. Droege og hans kapitalfond  Droege Group.

I forbindelse med at Droege Group fusionerede Actebis med Also og blev noteret på børsen, kom Gustavo Möller-Hergt ind i koncern-ledelsen, samtidig med at han blev chef for Also Actebis i Tyskland.

Det gik ikke stille for sig, men skabte en del turbulens og fik blandt andet en kritisk kommentar med fra det tyske it-magasin Heise.

Med udnævnelsen af Gustavo Möller-Hergt  til koncernchef, lader Droege Groups bestyrelsesformand Walter P. J. Droege ingen tvivl om, at det er kapitalfonden, der har kontrol over Also Actebis.  

Gustavo Möller-Hergt bliver nu manden, der skal føre Also Actebis' MORE-plan helt ud i livet. Hvor M står for Maintain  (opretholde), O står for Optimize (optimere), R står for Reinvent (genopfinde) or E står for Enhance (udvide).

Læs mere: Actebis topchef trækker sig
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere