Artikel top billede

Efter ombygning matcher Eplehusets forretning i København Apples nye butikskoncept V2. I sidste uge lokkede butikken med gode tilbud.

Eplehuset: Derfor har vi millionoverskud

Eplehuset åbnede sidste år to nye butikker i Jylland, og det er de nye salgskanaler og stram styring af omkostningerne, som ligger bag forhandlerens flotte regnskab, fortæller den danske chef Thomas Ahlers.

I sidste uge offentliggjorde Apple-forhandleren Eplehuset Danmark A/S sit regnskab for 2011.

Bruttofortjenesten er steget fra 16,5 til knap 32 millioner kroner, resultatet før skat er øget fra 607.000 kroner til knap otte millioner og antallet af ansatte er røget i vejret fra 40 til 64.

Ifølge den danske chef Thomas Ahlers er det dels de nye butikker, dels "god kontrol" med omkostningerne, der ligger bag virksomhedens fine resultat i 2011.

"Hvis du trækker omsætningen på de nye butikker fra, vækster vi samlet med 45 procent," skriver Thomas Ahlers til CRN.

Der er tale om en markant fremgang i forhold til virksomhedens første regnskabsår, hvor bundlinjen var blodrød.

Udnytter stordriftsfordele

Fra 2010 til 2011 steg soliditeten i selskabet, der blev stiftet i efteråret 2008, fra 0,3 til 18,6 procent.

"2011 var vores tredje år i Danmark og første år, hvor vi for alvor begyndte at udnytte de stordriftsfordele, der er ved, at vi er blevet en kæde. Det sammen med god kontrol over vores omkostninger, er væsentlige årsager til vores flotte resultat," lyder det fra Thomas Ahlers.

I Danmark har Eplehuset butikker i København, Roskilde, Slagelse, Århus og nu også Esbjerg og Herning. Hovedkvarteret ligger i København.

I forbindelse med, at forretningen i København er blevet bygget om, så den matcher Apples nye butikskoncept V2, lokkede butikken i sidste uge med gode tilbud, hvilket trak mange kunder til, som det ses på billedet ovenfor.

Læs også:
Studierabat: Apple underbyder egne forhandlere

Her er Apple-butikkernes succesformular

Storbyer i krig om at få Apple-butikker

Tech Data storsatser på Apple
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Danoffice IT overtager aarhusianske Edgemo med mere end 100 medarbejdere: Samlet omsætning nærmer sig nu to milliarder kroner
Danoffice IT køber det aarhusianske infrastruktur-selskab Edgemo, der omsætter for mere end 600 millioner kroner.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Overvåg kritiske industrielle systemer og beskyt dem mod angreb
Industrial Control Systems (ICS) udgør hjertet i alle forsynings- og produktionsvirksomheder og kan være overraskende sårbare overfor cyberangreb. Dette whitepaper giver et godt overblik over problematikker og muligheder for at sikre jeres systemer.