Artikel top billede

Efter ombygning matcher Eplehusets forretning i København Apples nye butikskoncept V2. I sidste uge lokkede butikken med gode tilbud.

Eplehuset: Derfor har vi millionoverskud

Eplehuset åbnede sidste år to nye butikker i Jylland, og det er de nye salgskanaler og stram styring af omkostningerne, som ligger bag forhandlerens flotte regnskab, fortæller den danske chef Thomas Ahlers.

I sidste uge offentliggjorde Apple-forhandleren Eplehuset Danmark A/S sit regnskab for 2011.

Bruttofortjenesten er steget fra 16,5 til knap 32 millioner kroner, resultatet før skat er øget fra 607.000 kroner til knap otte millioner og antallet af ansatte er røget i vejret fra 40 til 64.

Ifølge den danske chef Thomas Ahlers er det dels de nye butikker, dels "god kontrol" med omkostningerne, der ligger bag virksomhedens fine resultat i 2011.

"Hvis du trækker omsætningen på de nye butikker fra, vækster vi samlet med 45 procent," skriver Thomas Ahlers til CRN.

Der er tale om en markant fremgang i forhold til virksomhedens første regnskabsår, hvor bundlinjen var blodrød.

Udnytter stordriftsfordele

Fra 2010 til 2011 steg soliditeten i selskabet, der blev stiftet i efteråret 2008, fra 0,3 til 18,6 procent.

"2011 var vores tredje år i Danmark og første år, hvor vi for alvor begyndte at udnytte de stordriftsfordele, der er ved, at vi er blevet en kæde. Det sammen med god kontrol over vores omkostninger, er væsentlige årsager til vores flotte resultat," lyder det fra Thomas Ahlers.

I Danmark har Eplehuset butikker i København, Roskilde, Slagelse, Århus og nu også Esbjerg og Herning. Hovedkvarteret ligger i København.

I forbindelse med, at forretningen i København er blevet bygget om, så den matcher Apples nye butikskoncept V2, lokkede butikken i sidste uge med gode tilbud, hvilket trak mange kunder til, som det ses på billedet ovenfor.

Læs også:
Studierabat: Apple underbyder egne forhandlere

Her er Apple-butikkernes succesformular

Storbyer i krig om at få Apple-butikker

Tech Data storsatser på Apple
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Den danske it-komet Dixa får hidtil største kapitalindsprøjtning på 660 millioner: "Det er en stor investering, men det er der også en god grund til"
Det unge it-selskab Dixa har hentet over en halv milliard kroner i finansiering. Pengene skal nu bruges på ekspansion i USA og Europa og på endnu flere ingeniører. Derudover er kanonen ladt, hvis der skulle komme opkøb i sigte. Se direktørens plan for selskabet her.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.