Artikel top billede

Onlineforhandlere raser: DIBS-nedbrud koster tusindvis af kunder

Helt utilladeligt, at DIBS ikke har en backup-plan. I et moderne samfund er flere døgns nedetid bare ikke i orden, lyder det fra desperate online-forhandlere.

Nedbruddet hos DIBS, der håndterer størstedelen af de danske netbetalinger har lagt stribevis af danske it-onlineforhandlere ned.

Hos Coolshop i Nørresundby er direktør Jacob Risgaard fortvivlet. Coolshop har mistet tusindvis af ordrer siden onlinebetalingssystemerne begyndte at gå i sort i søndags.

"Det er de travleste dage lige nu. Folk er på vej på ferie og skal have varer inden da. Hvis vi ikke sælger det nu, så er det kunder, vi ikke får igen," siger han.

Han er meget kritisk overfor at DIBS kan lade et nedbrud vare så længe.

"Det virker fuldstændig vanvittigt, at betalingssystemet kan være ned i flere dage, og det skriger til himlen, at DIBS ikke selv har back-up-løsninger. De burde have et beredskab, hvor de henviste til kolleger," siger Jacob Risgaard.

Den kritik er direktør Morten Duch fra Proshop fuldstændig enig i.

"Det er yderst ubehageligt for os det her. Vi kan ikke leve med, at problemerne varer så lang tid," siger Morten Duch og konstaterer, at Proshop selv må gøre noget aktivt, for at undgå en lignende situationer igen.

"Vi skal have flere leverandører, så vi kan skifte, hvis sådan en situation opstår igen," slår han fast.

CRN har talt med flere onlinebutikker i forbindelse med denne artikel. Flere har ønsket at være anonyme. Men alle giver tilkende, at de har lært den samme lektie. De vil alle have en alternativ leverandør, for et nedbrud er ikke til at leve med.

Samtidig føler onlineforhandlerne, at DIBS ikke tager nedbruddet alvorligt nok

"Man kunne aldrig nogensinde forestille sig at alle Bilkas betalingsterminaler var nede i flere døgn. Det virker ikke som om DIBS forstår, hvor stort det her er," siger Jacob Risgaard fra Coolshop.

Han og flere andre forhandlere påpeger, at DIBS stort set ikke fortæller deres kunder noget som helst.

"Der er kun en webside, som opdateres hver halve time uden reel information," lyder det fra Jacob Risgaard, der ryster på hovedet over, at DIBS mener de kan behandle deres kunder på den måde.

"Jeg er sikker på, at for hver gang en af deres kunder ringer ind og får et vrissent svar, så er der hundredvis af kunder, der har ringet til den pågældende forhandler. Men vi har ikke noget at fortælle vores kunder," siger Jacob Risgaard.

Morten Duch hos Proshop ryster også på hovedet.

"Det er virkelig utilfredsstillende, Men lige nu må vi bare prøve på at redde situationen og bevare et godt forhold til vores kunder," slutter han af.

Læs mere:

Danske netbetalinger i knæ: It-fejl blokerer




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere