Onlineforhandlere raser: DIBS-nedbrud koster tusindvis af kunder

Helt utilladeligt, at DIBS ikke har en backup-plan. I et moderne samfund er flere døgns nedetid bare ikke i orden, lyder det fra desperate online-forhandlere.

Nedbruddet hos DIBS, der håndterer størstedelen af de danske netbetalinger har lagt stribevis af danske it-onlineforhandlere ned.

Hos Coolshop i Nørresundby er direktør Jacob Risgaard fortvivlet. Coolshop har mistet tusindvis af ordrer siden onlinebetalingssystemerne begyndte at gå i sort i søndags.

"Det er de travleste dage lige nu. Folk er på vej på ferie og skal have varer inden da. Hvis vi ikke sælger det nu, så er det kunder, vi ikke får igen," siger han.

Han er meget kritisk overfor at DIBS kan lade et nedbrud vare så længe.

"Det virker fuldstændig vanvittigt, at betalingssystemet kan være ned i flere dage, og det skriger til himlen, at DIBS ikke selv har back-up-løsninger. De burde have et beredskab, hvor de henviste til kolleger," siger Jacob Risgaard.

Den kritik er direktør Morten Duch fra Proshop fuldstændig enig i.

"Det er yderst ubehageligt for os det her. Vi kan ikke leve med, at problemerne varer så lang tid," siger Morten Duch og konstaterer, at Proshop selv må gøre noget aktivt, for at undgå en lignende situationer igen.

"Vi skal have flere leverandører, så vi kan skifte, hvis sådan en situation opstår igen," slår han fast.

CRN har talt med flere onlinebutikker i forbindelse med denne artikel. Flere har ønsket at være anonyme. Men alle giver tilkende, at de har lært den samme lektie. De vil alle have en alternativ leverandør, for et nedbrud er ikke til at leve med.

Samtidig føler onlineforhandlerne, at DIBS ikke tager nedbruddet alvorligt nok

"Man kunne aldrig nogensinde forestille sig at alle Bilkas betalingsterminaler var nede i flere døgn. Det virker ikke som om DIBS forstår, hvor stort det her er," siger Jacob Risgaard fra Coolshop.

Han og flere andre forhandlere påpeger, at DIBS stort set ikke fortæller deres kunder noget som helst.

"Der er kun en webside, som opdateres hver halve time uden reel information," lyder det fra Jacob Risgaard, der ryster på hovedet over, at DIBS mener de kan behandle deres kunder på den måde.

"Jeg er sikker på, at for hver gang en af deres kunder ringer ind og får et vrissent svar, så er der hundredvis af kunder, der har ringet til den pågældende forhandler. Men vi har ikke noget at fortælle vores kunder," siger Jacob Risgaard.

Morten Duch hos Proshop ryster også på hovedet.

"Det er virkelig utilfredsstillende, Men lige nu må vi bare prøve på at redde situationen og bevare et godt forhold til vores kunder," slutter han af.

Læs mere:

Danske netbetalinger i knæ: It-fejl blokerer

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
IBM fortsætter offensiv opkøbsstrategi: Køber en af de største og ældste multicloud-leverandører i USA
IBM opkøber cloud-virksomheden MSP Taos. Det er blot det seneste opkøb fra IBM i jagten på de store cloud-giganter og falder i tråd med IBM's offensive hybrid cloud-strategi.
Computerworld
Verdens tredjestørste smartphone-producent blacklistes af Trump-administrationen
Smartphoneproducenten Xiaomi er blandt de ni nytilkomne på Trump-administrationens sorte liste over kinesiske virksomheder, som amerikanerne ikke længere må investere i.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Cisco Umbrella: Sådan udvikler truslerne sig netop nu
Hver eneste dag håndterer de mere end 30 datacentre under Cisco Umbrella mere end 240 milliarder forespørgsler fra 190 lande. Det giver sikkerhedseksperter hos Cisco Talos et enestående datagrundlag for at kortlægge, hvordan cybertrusselsbilledet udvikler sig. I dette whitepaper kan du læse, hvordan trusselsbilledet har udviklet sig hen over 2020. Men – endnu vigtigere – om, hvordan din organisation bedst forbereder sig på at håndtere truslerne i tiden der kommer.