Onlineforhandlere raser: DIBS-nedbrud koster tusindvis af kunder

Helt utilladeligt, at DIBS ikke har en backup-plan. I et moderne samfund er flere døgns nedetid bare ikke i orden, lyder det fra desperate online-forhandlere.

Nedbruddet hos DIBS, der håndterer størstedelen af de danske netbetalinger har lagt stribevis af danske it-onlineforhandlere ned.

Hos Coolshop i Nørresundby er direktør Jacob Risgaard fortvivlet. Coolshop har mistet tusindvis af ordrer siden onlinebetalingssystemerne begyndte at gå i sort i søndags.

"Det er de travleste dage lige nu. Folk er på vej på ferie og skal have varer inden da. Hvis vi ikke sælger det nu, så er det kunder, vi ikke får igen," siger han.

Han er meget kritisk overfor at DIBS kan lade et nedbrud vare så længe.

"Det virker fuldstændig vanvittigt, at betalingssystemet kan være ned i flere dage, og det skriger til himlen, at DIBS ikke selv har back-up-løsninger. De burde have et beredskab, hvor de henviste til kolleger," siger Jacob Risgaard.

Den kritik er direktør Morten Duch fra Proshop fuldstændig enig i.

"Det er yderst ubehageligt for os det her. Vi kan ikke leve med, at problemerne varer så lang tid," siger Morten Duch og konstaterer, at Proshop selv må gøre noget aktivt, for at undgå en lignende situationer igen.

"Vi skal have flere leverandører, så vi kan skifte, hvis sådan en situation opstår igen," slår han fast.

CRN har talt med flere onlinebutikker i forbindelse med denne artikel. Flere har ønsket at være anonyme. Men alle giver tilkende, at de har lært den samme lektie. De vil alle have en alternativ leverandør, for et nedbrud er ikke til at leve med.

Samtidig føler onlineforhandlerne, at DIBS ikke tager nedbruddet alvorligt nok

"Man kunne aldrig nogensinde forestille sig at alle Bilkas betalingsterminaler var nede i flere døgn. Det virker ikke som om DIBS forstår, hvor stort det her er," siger Jacob Risgaard fra Coolshop.

Han og flere andre forhandlere påpeger, at DIBS stort set ikke fortæller deres kunder noget som helst.

"Der er kun en webside, som opdateres hver halve time uden reel information," lyder det fra Jacob Risgaard, der ryster på hovedet over, at DIBS mener de kan behandle deres kunder på den måde.

"Jeg er sikker på, at for hver gang en af deres kunder ringer ind og får et vrissent svar, så er der hundredvis af kunder, der har ringet til den pågældende forhandler. Men vi har ikke noget at fortælle vores kunder," siger Jacob Risgaard.

Morten Duch hos Proshop ryster også på hovedet.

"Det er virkelig utilfredsstillende, Men lige nu må vi bare prøve på at redde situationen og bevare et godt forhold til vores kunder," slutter han af.

Læs mere:

Danske netbetalinger i knæ: It-fejl blokerer

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Lars Engbork klar til at komme i gang som ny topchef for Visma E-conomic: "Vi har allerede lagt en plan for fremtiden"
Interview: Den nye direktør for Visma e-conomic havde for få måneder siden ikke regnet med, at han skulle overtage posten som CEO efter Mads Rebsdorf, der efter 10 år hos Visma er skiftet til en toppost hos norske Kahoot.
Computerworld
TDC ruller gratis fiber ud til 5.100 danske husstande - se adresserne her
TDC går i gang med at udruller fiber til tusindvis af danske husstande i Odens, Nordsjælland og Storkøbenhavn. Se hvor TDC’s gravemaskiner kommer forbi med tilbud om gratis fiber-opkobling.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Styrk virksomheden med en effektiv omkostningsstrategi
Det har aldrig været mere påkrævet at kaste et kritisk blik på virksomhedens indkøbs- og omkostningsstruktur og undersøge, hvilke processer og aftaler, der kan optimeres. Det gælder både i almindelighed – en optimeret omkostningsstruktur kan trods alt aflæses direkte på bundlinjen. Men det er særligt kritisk for de mange virksomheder, der ser ind i et marked præget af stigende usikkerhed som følge af manglende transparens og af usikkerheden om, hvilke konsekvenser pludselige politiske indgreb kan få for afsætnings- og konkurrencesituationen. Der er eksempelvis store potentielle gevinster at hente ved at bygge velfungerende strukturer omkring indkøb og samarbejde med underleverandører. Blandt andet i form af realtidsbaseret indsigt i omkostningsstrukturen, herunder i potentialet for forbedringer, samt i form af en styrket forsyningskæde.