Artikel top billede

Onlineforhandlere raser: DIBS-nedbrud koster tusindvis af kunder

Helt utilladeligt, at DIBS ikke har en backup-plan. I et moderne samfund er flere døgns nedetid bare ikke i orden, lyder det fra desperate online-forhandlere.

Nedbruddet hos DIBS, der håndterer størstedelen af de danske netbetalinger har lagt stribevis af danske it-onlineforhandlere ned.

Hos Coolshop i Nørresundby er direktør Jacob Risgaard fortvivlet. Coolshop har mistet tusindvis af ordrer siden onlinebetalingssystemerne begyndte at gå i sort i søndags.

"Det er de travleste dage lige nu. Folk er på vej på ferie og skal have varer inden da. Hvis vi ikke sælger det nu, så er det kunder, vi ikke får igen," siger han.

Han er meget kritisk overfor at DIBS kan lade et nedbrud vare så længe.

"Det virker fuldstændig vanvittigt, at betalingssystemet kan være ned i flere dage, og det skriger til himlen, at DIBS ikke selv har back-up-løsninger. De burde have et beredskab, hvor de henviste til kolleger," siger Jacob Risgaard.

Den kritik er direktør Morten Duch fra Proshop fuldstændig enig i.

"Det er yderst ubehageligt for os det her. Vi kan ikke leve med, at problemerne varer så lang tid," siger Morten Duch og konstaterer, at Proshop selv må gøre noget aktivt, for at undgå en lignende situationer igen.

"Vi skal have flere leverandører, så vi kan skifte, hvis sådan en situation opstår igen," slår han fast.

CRN har talt med flere onlinebutikker i forbindelse med denne artikel. Flere har ønsket at være anonyme. Men alle giver tilkende, at de har lært den samme lektie. De vil alle have en alternativ leverandør, for et nedbrud er ikke til at leve med.

Samtidig føler onlineforhandlerne, at DIBS ikke tager nedbruddet alvorligt nok

"Man kunne aldrig nogensinde forestille sig at alle Bilkas betalingsterminaler var nede i flere døgn. Det virker ikke som om DIBS forstår, hvor stort det her er," siger Jacob Risgaard fra Coolshop.

Han og flere andre forhandlere påpeger, at DIBS stort set ikke fortæller deres kunder noget som helst.

"Der er kun en webside, som opdateres hver halve time uden reel information," lyder det fra Jacob Risgaard, der ryster på hovedet over, at DIBS mener de kan behandle deres kunder på den måde.

"Jeg er sikker på, at for hver gang en af deres kunder ringer ind og får et vrissent svar, så er der hundredvis af kunder, der har ringet til den pågældende forhandler. Men vi har ikke noget at fortælle vores kunder," siger Jacob Risgaard.

Morten Duch hos Proshop ryster også på hovedet.

"Det er virkelig utilfredsstillende, Men lige nu må vi bare prøve på at redde situationen og bevare et godt forhold til vores kunder," slutter han af.

Læs mere:

Danske netbetalinger i knæ: It-fejl blokerer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere