Artikel top billede

Nu vil Kunøe sælge luksus-yachts

It-milliardæren bag blandt andet Atea og Columbus har købt aktiemajoriteten i luksusskibsværftet X-Yachts i Haderslev.

It-investoren Ib Kunøe overtager kontrollen med det sønderjyske skibsværft X-Yacht efter at Kunøes Consolidated Holding har købt 51 procent af aktierne i værftet.

Overtagelsen sker som et led i et generationsskifte, hvor de tre stiftere af værftet, Birger Hansen, Lars Jeppesen og Niels Jeppesen nu sidder tilbage med den resterende ejerandel.

Ib Kunøe indtræder som bestyrelsesformand i X-Yacht, mens en ny direktør, Hans Viggaard, der kommer fra et job hos Danfoss i Kina, overtager ledelsen den 1. september.

X-Yachts er hjemmehørende i Haderslev, og har specialiseret sig i produktion af luksus-sejlbåde i kategorierne performance cruisers og hurtigtsejlende langtursbåde til det globale marked. Trods underskud de seneste tre år på tilsammen mere end 20 millioner kroner ud af en årlig omsætning på mellem 200 og 250 millioner kroner, ønsker ejerkredsen at videreudvikle selskabets angiveligt store potentiale.

Designdirektør Niels Jeppesen, der i alle årene har haft ansvaret for X-bådenes førende position på markedet er ifølge baadmagasiner.dk glad for ændringerne i ejerkredsen bag værftet:

"Jeg glæder mig ikke bare over, at vi har fået en meget finansiel stærk medejer ind i teamet, men også over Ib Kunøes personlige engagement i X-Yachts udvikling. Det vil være med til at sikre X-Yachts førende position også i fremtiden."
IT-JOB

Centrica Energy Trading A/S

Senior Software Developer

Siemens Gamesa Renewable Energy A/S

VLAN Security Officer for Cybersecurity

J. H. Schultz Information A/S

Fullstack-udvikler til produktteam

ChronosHub

Backend Udvikler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.