Artikel top billede

Kragh-IT: Vi mangler konkurrenter

Den lille jyske service-forhandler har valgt en atypisk forretningsmodel på det danske it-marked. Faktisk er modellen så unik herhjemme, at Kragh-IT efterlyser ligesindede at konkurrere med.

Thomas Kragh, der ejer den jyske forhandler Kragh-IT, efterlyser konkurrence inden for sit forretningsområde.

At der ikke er konkurrenter, der leverer it-service som abonnementsløsning, gør det nemlig sværere at slå igennem. Og måske det er det, der kan ses på bundlinjen.

"Man kan jo altid gøre det bedre, men jeg er faktisk godt tilfreds, når jeg husker på, at der er krise, og det trods alt er lykkedes os at vækste på vores serviceaftaler. Det går bare ikke så hurtigt, som jeg gerne vil have det til at gå," siger Thomas Kragh.

Virksomheden kom ud af 2011 med et beskedent overskud på cirka 70.000 kroner før skat. Resultatet er imidlertid markant bedre end i de foregående fire år.

"Modellen, hvor vi for en fast lav pris per måned går ind og yder service på en kundes computer, kommer vi til at se meget mere til fremover. I USA er det den vej, alle går. Men modellen er ikke så lønsom til at starte med, og det har været utroligt tungt at trække forretningen i gang."

Thomas Kragh har tidligere drevet en break-fix-forretning, før han i 2006 startede forfra og stiftede Kragh-IT. Siden da har han solgt serviceabonnementer i stedet for engangsydelser. Selvom det har været en sej kamp at starte manage-service-konceptet op, tror Thomas Kragh stadig på forretningsmodellen.

Hans håb for fremtiden er, at andre får øjnene op og begynder at eksperimentere med den anderledes forretningsmodel, som i dag er meget udbredt i telebranchen, hvor samtlige teleselskaber lever af abonnement- eller pakke-indtægter. Så kan han nemlig få den fornødne konkurrence, der skal til for at udbrede kendskabet til modellen blandt kunderne.

"Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at det er den vej, det går. Men indtil nu møder vi ikke den store konkurrence. Det kunne jeg egentlig godt tænke mig, for det er lidt lettere at sælge noget, når vi er flere, der gør det. Så vil det nemlig blive normalt for kunderne at få den her model præsenteret," siger Thomas Kragh til CRN.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.